Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam plant 4000 boompjes en planten tijdens boomplantdag

Door op woensdag, 3 april, 2013 - 10:57

BOMEN - Leerlingen van OBS De Sleutel, de Margaretha Hardenbergschool en De Butte hielpen woensdagochtend mee om het groen te planten. Zij verzamelden zich bij de voormalige vuilstortplaats aan de Bergweg en werden welkom geheten door de heer Michels en wethouder Bert Wierenga. Medewerkers van de afdeling Groen van de gemeente waren aanwezig om de kinderen te begeleiden en hen waar nodig mee te helpen.

Deze actie zou twee weken eerder plaatsvinden tijdens de Nationale Boomfeestdag, maar kon toen helaas niet doorgaan in verband met de begaanbaarheid van het terrein. Veendam is dit jaar binnen de provincie Groningen accentgemeente voor deze boomfeestdag.

De Nationale Boomfeestdag, ook bekend als "Boomplantdag", staat voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, welke in 1980 is voortgezet in de Stichting Nationale Boomfeestdag. Tegenwoordig zijn er jaarlijks in ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de bijna 50 jaar dat de stichting nu bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant!

Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl.


Fotoalbums:
Willem van der Werf
Henk Drenth