Overslaan en naar de inhoud gaan

ANBO reorganiseert en maakt steviger vuist!

Door op zaterdag, 30 maart, 2013 - 07:58

ANBO WILDERVANK - De seniorenorganisatie ANBO regionaliseert en professionaliseert met een focus op meer leden en meer betrokkenheid. Niet onlogisch in een tijd dat voorzieningen (ook voor senioren) meer en meer onder druk komen te staan. In organisatorisch opzicht gaan gewesten en afdelingen landelijk op in een vijftal regio's. Aldus is per 1 januari jl. Regio ANBO Noord ontstaan met een kantoor in Groningen. Van daaruit worden nu de relevante zaken en belangen voor de leden en de afdelingen in Groningen, Friesland en Drenthe gecoördineerd. Daarbij is een opzet gekozen van coördinatoren en netwerkgroepen om de input en de wisselwerking tussen alle geledingen te waarborgen. De netwerkgroepen, bestaande uit een coördinator met een aantal leden, zijn in afzonderlijke thema's opgedeeld, zoals bijvoorbeeld voor belangenbehartiging/WMO, ondersteuning afdelingen, ledenwerving, scholing/ANBO Academie, financiën/ ledenadministratie en diensten/service. Voorts wordt er voortvarend gewerkt aan een nieuw en uniform jasje voor alle websites op landelijk en lokaal niveau om daarmee de uitstraling en de herkenbaarheid te optimaliseren.

De inspanningen om de ANBO professioneel op een hoger plan te brengen gaan gepaard met ledenwerfacties. Zo is er thans een actie in het kader van het 112 ½ jarig bestaan van de ANBO, waardoor nieuwe leden die toetreden in de periode van nu tot 1 juni voor slechts € 12,50 de rest van dit jaar lid kunnen zijn. Mogelijk een leuk idee om een senior die nog geen ANBO lid is dit aan te bieden als verjaardagscadeau.

Al met al wellicht reden genoeg voor senioren om zich nader te laten informeren bij onze afdeling Wildervank: secretaris J.H. Tap tel. 0598 614 738 e-mailadres: anbowildervank@hotmail.com

Of bij de landelijke ANBO op tel. 0348-466690 e-mailadres: servicecenter@anbo.nl
Dit zijn tevens de adressen en de mogelijkheden om u aan te melden als lid.