Overslaan en naar de inhoud gaan

Kantinepersoneel huldigt collega's Joop Molema en Roel Duitsch

Door op vrijdag, 29 maart, 2013 - 20:17

HULDIGING - Joop Molema (70) en Roel Duitsch (80) zijn afgelopen zondag door het kantinepersoneel van VV Wildervank speciaal in het zonnetje gezet. Voor hun verdiensten voor de club en omdat ze jarenlang bardiensten hebben gedraaid.

Molema komt oorspronkelijk uit Borgercompagnie. Hij kwam in Wildervank te wonen en is al 60 jaar lid van de club. Joop is zowel jeugdtrainer als jeugdleider geweest van de selectie. Daarnaast heeft hij in allerlei activiteiten gezeten, zoals van de klaverjasavonden wat hij nog steeds doet. Hij heeft veel in de kantine gewerkt met heel wat jaren bardienst. Joop Molema is een vaste bezoeker van alle uit- en thuiswedstrijden.

Roel Duitsch komt oorspronkelijk uit Groningen en was door Goos Boers, huidig sponsorcommisaris, benaderd om naar vv Wildervank te komen. Men was op zoek naar een jeugdsecretaris. Met een delegatie van het bestuur was er bij Roel thuis een afspraak voor gemaakt.

Vanwege werk was ook Duitsch in Wildervank komen wonen en is ruim 30 jaar lid van de vereniging.

Behalve jeugdsecretaris was hij, samen met Van der Vlag, jarenlang leider van de zaterdag A junioren. Daarna is hij kantinediensten gaan draaien. Dat doet hij nog steeds, maar nu alleen op de zaterdagmorgen en op de zondag. Het is ook een man met een Wildervank hart, aldus Goos Boers.

Roel Duitsch heeft jarenlang bij GRC Groningen en bij vv Wildervank bij de veteranen gevoetbald.

De jaarlijkse geraniumactie was ook onder zijn organisatie. Hij wordt een echte rood/witter in hart en nieren genoemd. Echt een type persoon waar de vereniging mede op moet draaien.

Molema is ook op het veld nog steeds actief. Elke zaterdag fluit hij nog jeugdwedstrijden van de E- en de F-junioren.

Vanwege de leeftijd doen ze het nu wat rustiger aan. Maar ook voor de jongere garde willen ze een stapje terug doen. Maar als er een beroep op hen gedaan wordt zijn ze er ook.

De Voetbalvereniging Wildervank is in 1930 opgericht, het kent ongeveer 700 leden.