Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast van paasvuren verwacht

Door op donderdag, 28 maart, 2013 - 17:27

PAASVUUR - De kans is groot dat er komend paasweekend in Noord-Nederland overlast optreedt door paasvuren. Er wordt droog weer en een oostenwind verwacht, waardoor de paasvuren voor rook-, stof-, of stankoverlast kunnen zorgen. Het afsteken van paasvuren is een culturele traditie in delen van Nederland en Duitsland. Hoe oostelijker de wind, hoe meer last we kunnen hebben van de Duitse paasvuren.

Informatie op internet

Informatie over luchtkwaliteit (voornamelijk fijn stof) kunt u vinden op de websites van de luchtkwaliteitsmeetnetten in Nederland en Niedersachsen:

Op de laatste twee sites kunt u online bekijken of er in uw omgeving sprake is van verhoogde luchtverontreiniging (hogere concentratie van fijn stof in de lucht).

Meer informatie en klachten
Voor klachten en informatie kunt u terecht bij de Milieuklachtendienst van de provincie Groningen. De klachtendienst is dag en nacht bereikbaar. Voor informatie kunt u bellen tijdens kantooruren. Milieuklachtendienst provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP GRONINGEN, Tel. (050) 318 00 00, Fax. (026) 314 46 32. U kunt ook direct (digitaal) een klacht indienen door op de link van het digitale klachtenformulier te klikken op de pagina Milieuklachten.