Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Huis Cultuurcentrum vanBeresteyn

Door op vrijdag, 29 maart, 2013 - 07:29

OPEN HUIS - Cultuurcentrum vanBeresteyn organiseert zaterdag 13 april een Open Huis. Van 11.00 tot 13.00 uur kunnen bezoekers een kijkje in de keuken nemen in het cultureel, bruisend hart van Veendam.

Cultuurcentrum vanBeresteyn opende in oktober 2004 haar deuren. Het multiculturele centrum biedt onderdak aan het theater, Veenkoloniaal Museum, Grand Café van Beresteyn, de Kunstuitleen, Bibliotheek en Muziek-, Dans- en Theaterschool. Aan het Open Huis op zaterdag 13 april doen alle instellingen mee.

Onbekende plekken van het Theater
Theater vanBeresteyn nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan een rondleiding. De bezoekers komen op plekken die die ze normaal nooit zien.

Terug in de tijd met het Veenkoloniaal Museum
Het Veenkoloniaal Museum ligt in het centrum van de Groninger Veenkoloniën. In het museum maakt de bezoeker kennis met de geschiedenis van een verrassend stukje Nederland. Tijdens het Open Huis vertellen medewerkers van het museum over het digitaliseringproject voor de Beeldbank Groningen en kunnen bezoekers snuffelen tussen de grote collectie historische boeken en foto's.

Kunst met een grote K bij de SBK Veendam
Kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Dat is de doelstelling van de SBK Veendam. De Kunstuitleen & Galerie heeft een prachtige kunstcollectie. Zaterdag 13 april kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van de Kunstuitleen.

Feest in de Bibliotheek
Op de foto met Kikker, Scoor een Boek met Angelo Cijntje of Samen aan tafel. Tijdens het Open Huis pakt de bibliotheek uit met een feestelijk programma. Bibliotheek Veendam bestaat 100 jaar en dát wordt gevierd! Bezoekers kunnen deelnemen aan spelletjes, lezingen en rondleidingen.

Vrolijke noten bij de Muziek-, Dans- en Theaterschool
De vrolijkste noten klinken vanaf de tweede etage. Kinderen én volwassenen kunnen tijdens het Open Huis meedoen met zingen en theater. Daarnaast kunnen bezoekers alle snaar- en toetsinstrumenten proberen.

Zaterdag 20 april van 11.00 - 13.00 uur, zal de Muziek-, Dans- en Theaterschool opnieuw haar deuren openen. Dan kunnen bezoekers meedoen met dans, en alle blaas- en slagwerkinstrumenten proberen. Bezoekers kunnen deze ochtend ook bij het Veenkoloniaal Museum terecht. Het digitaliseringsproject en bibliotheek zijn dan opnieuw te bezichtigen.

Open Huis Cultuucentrum vanBeresteyn
Waar : Cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5 te Veendam
Wanneer : zaterdag 13 april 2013
Hoelaat : 11.00 - 13.00 uur