Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd Veendam 1894 het theater in

Door op woensdag, 27 maart, 2013 - 22:35

THEATER - Veendam 1894 D1 is niet alleen actief op de groene mat, maar probeert ook in het theater de harten van het publiek te stelen. Het team van trainer/coach Jans Vazel speelt namelijk een rol in de theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!'. Deze inspirerende show is een initiatief van onder andere de KNVB en is een absolute must voor alle vrijwilligers bij sportclubs. Maar ook overige nieuwsgierigen kunnen er op vermakelijke wijze iets van opsteken. ‘Wel winnen, hè!' staat op woensdag 10 april om 20.00 uur geprogrammeerd in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.

Aanpak ongewenst gedrag
De theatervoorstelling is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat'. Dit actieplan is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aan te pakken. Dit programma wordt uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF.

Professionele acteurs
Het verhaal dat deze avond wordt gebracht, is gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Samen met de enthousiaste hulp van de pupillen van Veendam 1894 D1, spelen o.a. Bas Grevelink (Comedy Train/musical Joseph) en Ewald van Kouwen (aanvoerder van de beweging Positief Coachen) een rol in deze voorstelling. De regie is in handen van Aike Dirkzwager.

In gesprek met de KNVB
Medewerkers van de KNVB zijn aanwezig als aanspreekpunt na afloop van de voorstelling. Zij zijn er om de gasten te ondersteunen, die na het zien en ervaren van de voorstelling willen weten hoe de voetbalbond omgaat met sportiviteit & respect. En op welke wijze zij daarin hulp kunnen bieden.

Bestel nu kaarten
De inloop is vanaf 19.30 uur; de voorstelling duurt van 20.00 tot 21.20 uur (zonder pauze). Kaarten kosten €5,- en zijn te bestellen via www.veiligsportklimaat.nl/theatervoorstellingen. Ze zijn ook te koop bij een Primera winkel (€5 + €1,99 handlingskosten).