Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzoek uitstel duel SC Veendam-FC Dordrecht

Door op woensdag, 27 maart, 2013 - 17:35

VOETBAL - De curator in het faillissement van SportClub Veendam, mr. Gerard Breuker, heeft de KNVB verzocht tot uitstel van de competitiewedstrijd SC Veendam-FC Dordrecht op maandag 1 april a.s.

De curator voert een drietal argumenten aan op basis waarvan het onder alle omstandigheden beter is deze wedstrijd te verdagen:

  1. Van de spelers van SC Veendam mag onder de huidige omstandigheden niet verwacht worden dat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op dit duel, gelet op de gebeurtenissen van deze week.
  2. Van onze tegenstander FC Dordrecht mag en kan niet verwacht worden dat zij zich optimaal voorbereidt, gelet op de onzekerheid over het voortbestaan van SC Veendam met in het verlengde daarvan het onduidelijke belang van onderhavig duel.
  3. De theoretische kans dat SC Veendam alsnog het faillissement afwendt, gelet op de acties die momenteel in volle hevigheid gaande zijn. Het niet spelen van deze wedstrijd, op verzoek van SC Veendam, zou betekenen dat de KNVB per direct de licentie van de club intrekt.