Overslaan en naar de inhoud gaan

Activiteiten voor senioren tijdens de Nationale Sport Week

Door op dinsdag, 26 maart, 2013 - 17:49

SPORT WEEK - De Nationale Sport Week vindt plaats van 20 tot en met 27 april 2013. Dit landelijke sportevenement wordt alweer voor de tiende keer georganiseerd en brengt breedtesport in Nederland onder de aandacht. Het laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.
In de gemeente Veendam staan er verschillende sportieve activiteiten op het programma.

Knooppunten fietstocht
Op dinsdag 23 april kunnen senioren deelnemen aan een knooppunten fietstocht. De opstapplaats van de tocht is bij het Veenkoloniaal Museum. Daar geeft een medewerker van de VVV uitleg over hoe het knooppunten systeem werkt. Vervolgens krijgt iedereen een plattegrond en een knooppuntenkaartje. Hiermee kan men vervolgens zelf een route samenstellen en fietsen. De uitleg begint om 13.30 uur. Het is belangrijk om daarbij op tijd aanwezig te zijn. De kosten voor deelname bedragen €2,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Buitenfitness
Senioren uit de gemeente kunnen op woensdag 24 april kennis maken met buitenfitness. Team Sport Veendam geeft hiervoor van 10.45 tot 11.45 uur een korte clinic. De kennismakingsles vindt plaats tussen het Indoorcentrum en het Veencompas, waar de speciale buitenfitness apparaten staan. Deelnemers worden bij de ingang van het Indoorcentrum opgevangen. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis.

Naast bovengenoemde activiteiten worden er nog meer sportieve activiteiten georganiseerd tijdens de Nationale Sport Week. Meer informatie wordt binnenkort verstrekt.