Overslaan en naar de inhoud gaan

Funmiddag voor jonge mantelzorgers in Veendam

Door op dinsdag, 26 maart, 2013 - 15:40

FUNMIDDAG - Op zaterdagmiddag 13 april 2013 kunnen jonge mantelzorgers tussen de 10 en 16 jaar in Veendam en omgeving naar de Funmiddag bij Compaen. Zij kunnen meedoen aan diverse activiteiten zoals: muziek maken, wandklimmen, boogschieten, etc. .

Deelname is gratis

Deze middag is georganiseerd door de werkgroep van het Steunpunt Mantelzorg Veendam.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die een (chronisch) zieke, verslaafde, gehandicapte of psychisch zieke ouder of broer/zus hebben. Dit brengt vaak extra geestelijke en lichamelijke belasting met zich mee. (zorgtaken in huis, zorgen maken om het gezinslid). Bij 1 op de 6 jongeren is er sprake van en mantelzorgsituatie.

Veel jonge mantelzorgers vinden het moeilijk om tijd voor zichzelf te nemen, voor de eigen ontspanning. De Funmiddag levert hier een bijdrage aan en biedt jongeren tevens de gelegenheid om met andere jonge mantelzorgers in contact te komen.

Voor meer informatie en voor opgave kunnen jonge mantelzorgers terecht bij: Sjeni Mustafa of Annique Panman. Tel: 0598 698119 per e-mail kan ook naar: smusatafa@compaenveendam.nl of apanman@compaenveendam.nl

Jongeren die mee willen doen kunnen zich opgeven tot 5 april.