Overslaan en naar de inhoud gaan

Een kleurrijke ontmoeting in gesprek

Door op dinsdag, 26 maart, 2013 - 10:27

ONTMOETING - Bibliotheek Veendam organiseert op dinsdagavond 9 april om 19.30 uur een bijeenkomst over diversiteit in onze samenleving en op persoonlijk vlak. De avond wordt verzorgd door Joan Wolthers, communicatiedeskundige bij Bureau Jeugdzorg. Een kleurrijke ontmoeting in gesprek.

Tijdens de bijeenkomst zal Wolthers ingaan op vraagstukken die met diversiteit te maken hebben. Er bestaan veel verschillen tussen mensen. Niet alleen op grond van afkomst, taal, cultuur of godsdienst, maar ook vanwege leeftijd, beperking, geslacht, seksuele voorkeur, gewoonten, leefstijl enzovoort.
Die verschillen kunnen contacten en ontmoetingen interessant en kleurrijk maken, maar ook aanleiding zijn tot misverstanden, conflicten en discriminatie. Iedereen wil graag geaccepteerd en gewaardeerd worden.

Na een boeiende inleiding over het onderwerp zal er met de deelnemers van gedachten worden gewisseld aan de hand van persoonlijke ervaringen en stellingen.

De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met het Discriminatie Meldpunt Groningen, Bibliotheek Veendam en de gemeente Veendam.

Waar: Bibliotheek Veendam
Wanneer: dinsdag 9 april
Hoe laat: 19.30 uur
Opgave: Mail voor 8 april naar Wia Huisman (w.huisman@mijneigenbibliotheek.nl)