Overslaan en naar de inhoud gaan

Keurmerk voor de Kinderboerderij in Veendam

Door op zaterdag, 30 maart, 2013 - 07:00

DIEREN - Kinderboerderij Veendam voldoet aan de wet-en regelgeving van het Keurmerk Kinderboerderijen. Dit betekent dat zij een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor de dieren. Wethouder Bert Wierenga heeft donderdag 28 maart officieel vastgelegd dat kinderboerderij Veendam het ‘Keurmerk Kinderboerderijen' verdiend.

Hij was in het gezelschap van  directeur Johan Mug van de Wedeka en wethouder Henk Jan Schmaal. Jacob Meijer van de Kinderboerderij kreeg het keurmerk overhandigd. 

Aan de rand van Borgerswold ligt kinderboerderij Veendam (Woldlaan 5). Een kinderboerderij is leuk en leerzaam, maar het is ook belangrijk dat het veilig en schoon is. Om dit te kunnen waarborgen is er een zogenaamd ‘Keurmerk Kinderboerderijen'. In het Keurmerk is alle wet- en regelgeving te vinden waaraan ook kinderboerderij Veendam moet voldoen.

Een voorbeeld van wet-en regelgeving is de Arbowet voor het personeel en de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. Daarnaast zijn er een aantal criteria opgenomen op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. Met het Keurmerk Kinderboerderijen kan Kinderboerderij Veendam aantonen een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor de dieren!

Voorgaande jaren heeft Kinderboerderij Veendam de certificaten ‘Goed voor mekaar' en ‘Prima voor mekaar' ontvangen. Nu heeft het Ministerie van Economische Zaken het ‘Keurmerk Kinderboerderijen' ontwikkeld.

Op de kinderboerderij wonen konijnen, geiten, kippen en nog vele andere (huis)dieren. In het voorjaar worden de jonge dieren geboren. Ook worden jaarlijks leuke activiteiten georganiseerd voor de peuters en kleuters. Vanaf Goede vrijdag is de kinderboerderij geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 16.30 uur en op zaterdag en zondag (en feestdagen) van 10.00 - 16.30 uur.

Alleen op 1 januari en tijdens de kerstdagen is de kinderboerderij gesloten. De kinderboerderij is bereikbaar via t. 0598-619830.