Overslaan en naar de inhoud gaan

SC Veendam is failliet [UPDATE]

Door op woensdag, 27 maart, 2013 - 07:00

OVER EN UIT - Je voelde het onheil bij SC Veendam al een beetje aankomen. Bijna 60 jaar betaald voetbal is teneinde gekomen in Veendam. "SC Veendam is failliet", dat waren de eerste woorden van bewindvoerder Breuker, die hij aan de spelers, technische staf en alle belangstellenden liet weten. SC Veendam slaagde er niet in 1,1 miljoen euro bij elkaar te krijgen. 700.000 euro was er nodig om het huidige seizoen af te maken. En er was 400.000 euro te kort op de begroting voor volgend jaar.

De afgelopen weken was er geen financier te vinden die met de nodige eurotjes over ‘de brug' kwam. Daarnaast heeft SC Veendam nog de nodige schulden uitstaan. En dat is een hard gelach voor de selectie van oefenmeester Gert Heerkes. Zij zijn bezig aan een goed seizoen en staan op de tiende plek in de Jupiler Leaque. Met 35 punten uit 35 duels. De KNVB zal op korte termijn de licentie van SC Veendam intrekken.

Veel enthousiastelingen van SC Veendam waren dus getuige van de onheilstijding van de bewindvoerder. Daarna kwam bestuurslid Piet Scholtens aan het woord. Die hield een emotioneel betoog en dook ook nog even in de geschiedenis van SC Veendam. Scholtens moest even een onderbreking inlasten toen plotseling accordeonist Bertus Kor het favoriete lied van de geelzwarten ten gehore lied brengen.

De foyer van SC Veendam was mutjevol. Veel supporters, pers en natuurlijk de oud-voorzitter van SC Veendam Bart Nijland waren aanwezig. SC Veendam kan nog terug in de Jupiler Leaque komen. Deze ‘weg' zal dan leiden via de Hoofdklasse, Top-klasse en de Jupiler Leaque. Of dat werkelijk gaat gebeuren is nog de vraag. Want dat is een kwestie van de KNVB.

Over het algemeen willen de clubs die in de Top-klasse spelen niet naar de eerste divisie promoren. Want dat vergt veel aanpassingen en er is veel geld mee gemoeid.

 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum