Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring wint traditioneel lastige uitwedstrijd Ares H1 1-3 Daring H1

Door op maandag, 25 maart, 2013 - 07:40

Door Arthur Venhoven, Namens Daring Heren 1

HOCKEY - Na de voortvarende start van de tweede seizoenshelft, wachtte Daring Heren 1 de immer lastige uitwedstrijd bij Ares, te Apeldoorn. Hoewel tekstueel nogal clichématig, is het jaren geleden dat de Veendammers hebben gewonnen bij deze tegenstander.

Afgelopen zondag begon Daring de wedstrijd als vanouds controlerend en in balbezit. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Veendammers, totdat er er uit het niets een strafcorner werd weggegeven. De eerste poging van Ares werd nog gestopt, maar op de rebound hadden de Groninger verdedigers geen antwoord: 1-0. De Apeldoorners waren nog maar net bijgekomen van het feestje, toen de bal alweer in hun doel lag: na het uitnemen werd de bal razendsnel bij Thomas Leenheers ondergebracht. De linksback wist door middel van een goed geplaatste scoop Robert Boer in de cirkel te bereiken. Terwijl de verdedigers van Ares stonden te slapen, bedacht Boer zich niet en sloeg de bal vanuit de lucht in één keer met een droge klap tegen de plank. Dankzij dit uitgekiende Goal After Program stond Ares weer met beide benen op de grond en had Daring zichzelf scherp gekregent. Hoewel Ares redelijk gedisciplineerd binnen zijn tactiek bleef spelen, had dat team meestal geen antwoord op de spelvariatie van Daring. Dit leidde tot meerdere strafcorners voor de Veendammers en een grote kans voor Edwin Boer. De voorsprong liet echter nog even op zich wachten; hiervoor was wederom een moment van magie van Robert Boer nodig. De laatstgenoemde spits rook weer eens bloed bij een onzekere tegenstander en prikte de bal van zijn stick. De Apeldoornse keeper vond het hierna nodig om uit te komen, waarna Boer de bal met een geplaatst lobje over de keeper in het netje legde: 1-2. Na deze treffer had Daring weinig meer te duchten van Ares. De Geldenaren probeerden wel aan te vallen, maar kwamen niet tot grote kansen. Zodoende kon Daring, dat ondertussen vanwege een gele kaart met tien man speelde, de eerste helft rustig uitspelen.

Na de pauze begon Daring waar het was geëindigd: controlerend en consoliderend. Dit leidde tot tamelijk veel frustratie bij Ares, dat een behoorlijk aantal overtredingen nodig had om Daring van de bal te krijgen. Waar de Veendammers zich ook op het veld begaven, er werd altijd een medespeler gevonden die vrij stond. Op één hachelijke situatie voor het doel van Erik-Jan Omvlee na, is Ares niet meer gevaarlijk geweest. Daring daarentegen, wist nog een paar corners te versieren. Daar kwam nog bij dat Ares bepaald geen antwoord had op het slimme spel van Edwin Boer. Deze rappe middenvelder was zijn tegenstanders telkens te snel af, wat Ares op meerdere reprimandes en kaarten kwam te staan. Ondertussen was het Robert Boer die de wedstrijd definitief in het slot gooide: na een handig passje van wederom de goed spelende Thomas Leenheers, nam Boer de bal aan, omspeelde zijn tegenstanders op sluwe wijze en prikte de bal in het doel. Na deze 1-3 kon Daring de wedstrijd rustig uitspelen, waarin weer eens een hoofdrol was weggelegd voor Harjo Middel. Deze ervaren aanvaller weet als geen ander hoe hij de punten in het bezit van zijn team moeten houden.

De 1-3 uitoverwinning was wederom een belangrijke voor Daring. De aansluiting met de top van de competitie blijft, waarmee de Veenkolonialen de druk op de ketel houden. Na het Paasweekend wacht de thuiswedstrijd tegen QZ, dat in puntenaantal gelijk staat met Daring. De Veendammers verwachten u dan weer in grote getalen langs de lijn; tegen die tijd zal het weer toch wel meewerken?