Overslaan en naar de inhoud gaan

Trilogie Eric ten Horn Roelf Koops winnaar finaleavond

Door op maandag, 25 maart, 2013 - 20:17

SPELREGELS - Voor het derde opeenvolgende jaar werd topamateur scheidsrechter Eric ten Horn uit Veendam op 20 maart gehuldigd tot spelregelkampioen van de scheidsrechtersvereniging Veendam en Omstreken. Net als in 2010 en 2011 veroverde hij de Sam Poetary wisselbeker over het jaar 2012. Helaas namen slechts acht spelregelkenners het in deze finale tegen elkaar op. Zij moesten eerst 10 schriftelijke vragen beantwoorden. Daarna volgden een serie beeldvragen en ten slotte 20 filmfragmenten van wedstrijden in binnen- en buitenland.

Winnaar van deze finaleavond werd Roelf Koops uit Siddeburen. Roelf behaalde 103 punten. Eric ten Horn werd tweede met 98 punten, één punt meer dan Bram Vazel, die derde werd. De punten van de finale werden opgeteld bij de behaalde punten van de schriftelijke vragen die in 2012 werden toegestuurd. Zo kwam Eric ten Horn uit op een totaal van 247 punten.

Zijn naaste belager Chieljan Veen kon op de finaleavond zijn achterstand niet goedmaken en eindigde met 238 punten op de derde plaats. Bram Vazel klom naar de tweede plaats met 240 punten. Dankzij zijn sterke eindsprint eindigde Roelf Koops op de vierde plaats met 230 punten. De organisatie van avond was weer in de vertrouwde handen van Tonny Walters.