Overslaan en naar de inhoud gaan

Meesterverteller Diederik van Vleuten terug in vanBeresteyn

Door op vrijdag, 22 maart, 2013 - 18:23

VOORSTELLING - Buiten Schot is de titel van de try-out voorstelling van Van Vleuten die hij komt spelen op vrijdag 5 april in vanBeresteyn. Zijn solodebuut overdonderde de theaterwereld en werd door pers en publiek unaniem juichend ontvangen. In Daar Werd Wat Groots Verricht vertelde Diederik van Vleuten over de geschiedenis van zijn familie tegen de achtergrond van de ondergang van Nederlands-Indiƫ. Een unieke theatervorm die niet in een genre te vangen was. Wat was het? Een monoloog, een conference, een gespeelde documentaire? Het deed er niet toe. Van Vleuten schreef met zijn debuut theatergeschiedenis.
In Buiten Schot gaat hij door op de ingeslagen weg. Opnieuw verbindt hij een persoonlijk familiekroniek aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld. Het verre gedonder van kanonnen aan de landsgrens, een bijna vergeten afspraak op Soestdijk, een pianoconcert voor de linkerhand, een toespraak van Churchill.
Alleen in de handen van meesterverteller van Vleuten worden deze dingen samengevoegd tot een aangrijpend, ontroerend en hilarisch geheel. Een avondlang een man, een piano en een steengoed verhaal. Dat is Buiten Schot. Laat u raken. Mis het niet.

De voorstelling begint om 20.15 uur.
Reserveren kan via www.vanberesteyn.nl of 0598-634566.