Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam herstelt grondoverdracht

Door op donderdag, 21 maart, 2013 - 09:11

GROND - Door een onjuiste interpretatie van de kadastrale gegevens heeft er vanaf 2005 geen juiste overdracht van kavels plaatsgevonden. Het gaat in totaal om 16 kavels in het gebied Buitenwoel. De gemeente heeft in de afgelopen periode met de betrokken partijen de situatie hersteld.

Vanaf 2005 is de uitgifte opgestart van het nieuwbouwplan ‘Buitenwoel fase 2'. De gemeente ontwikkelde dit gebied samen met Geveke ontwikkeling. De afspraak was dat de gemeente vrije kavels verkoopt en Geveke de projectmatige ontwikkeling voor zijn rekening zou nemen. Door een onjuiste interpretatie van kadastrale gegevens heeft er geen volledige afwikkeling van de transactie plaatsgevonden op het zogeheten ‘Golfeiland'. Hiermee is een onduidelijke situatie ontstaan over het eigendomsrecht van de gronden.

Met de betrokken partijen (waaronder Geveke, de bank en de notarissen) is hard gewerkt aan het herstellen van deze transactie, zodat de kopers van de kavels woensdagochtend alsnog juridisch eigenaar zijn geworden van de kavel.