Overslaan en naar de inhoud gaan

Project Particuliere woningverbetering verlengd

Door op woensdag, 20 maart, 2013 - 19:10

WONEN - Op 1 december 2011 is het project Particuliere woningverbetering van start gegaan in de gemeente Veendam. Het project zou aflopen, maar is door de gemeente en de provincie Groningen tot 31 december 2013 verlengd. Het project heeft tot nu toe tot positieve resultaten geleid. Voor de verlening is gekozen, omdat woningeigenaren hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om tot een afgewogen beslissing te komen. Binnen het fonds is een bedrag van 1,5 miljoen beschikbaar. Op dit moment is er voor € 400.000 aan leningen verstrekt.

Binnen het project Particuliere woningverbetering kunnen woningeigenaren een lening krijgen voor het verbeteren van hun woning. Woningeigenaren kunnen een lening krijgen van minimaal € 3000,- en maximaal € 15.000,- tegen 1% rente. Dit rentepercentage wordt vastgelegd voor de gehele looptijd van de lening (maximaal 15 jaar).

Aantrekkelijke buurt
Als gemeente stimuleren wij het om gezamenlijk een renovatie aan te pakken. Door een gezamenlijke aanpak zal een buurt opknappen. Een extra voordeel is dat door een gezamenlijke aanpak de positie naar aannemers en leveranciers toe sterker is en dit een prijsvoordeel kan opleveren.

Wie komt in aanmerking?
Voor het project Particuliere woningverbetering komen niet alle woningen in Veendam in aanmerking. De gemeente Veendam heeft ervoor gekozen om een aantal buurten verspreid over Veendam bij het project te betrekken. Voor meer informatie, details en leningsvoorwaarden kijk op www.veendam.nl/particulierewoningverbetering.