Overslaan en naar de inhoud gaan

Boomfeestdag in Veendam uitgesteld

Door op maandag, 18 maart, 2013 - 15:45

BOOMFEESTDAG - De gemeente Veendam heeft besloten om de activiteiten die op woensdag 20 maart 2013 gepland stonden in het kader van de nationale boomfeestdag, een aantal weken uit te stellen. Er zouden bomen en struiken geplant worden bij de voormalige vuilstortplaats aan de Bergweg, maar dit terrein is nog veel te nat. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.

Zo'n vierduizend boompjes en struiken staan klaar om de grond in te gaan. Leerlingen van OBS De Sleutel, de Margaretha Hardenbergschool, OBS Noorderbreedte en De Butte zullen de gemeente helpen bij het planten van dit groen.

Wethouder Bert Wierenga: "We hebben vanmorgen besloten om onze boomfeestdag verplaatsen. Het terrein aan de Bergweg is helaas door de weersomstandigheden van de afgelopen dagen zó nat en moeilijk begaanbaar, dat we dat de kinderen niet willen aandoen. Erg jammer natuurlijk, helemaal omdat we dit jaar ook accentgemeente binnen de provincie Groningen zijn voor de nationale boomfeestdag. We plannen nu zo snel mogelijk een nieuwe datum in de hoop dat het terrein tegen die tijd wat droger is."

De Nationale Boomfeestdag, ook bekend als "Boomplantdag" wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag van maart. Deze dag staat voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, welke in 1980 is voortgezet in de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Tegenwoordig zijn er jaarlijks in ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de bijna 50 jaar dat de stichting nu bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant!