Veendam 1894 (zon) kansloos onderuit bij Twedo

Door op maandag, 18 maart, 2013 - 14:00

VOETBAL - Veendam 1894 heeft de knappe 2-3 overwinning bij Titan geen goed vervolg kunnen geven. Afgelopen zondag gingen de mannen van trainer/coach Hans Kamphuis kansloos met 3-0 onderuit tegen Twedo. Veendam 1894 begon nog niet eens zo slecht aan het duel en was het eerste kwartier zelfs de bovenliggende partij. Grote kansen leverde het veldoverwicht echter niet op. Naar verloop van tijd nam Twedo het heft in handen, mede ingegeven door slordig spel aan Veendammer zijde. Het was aan keeper Matthijs Knigge te danken dat de thuisploeg het krachtsverschil niet in doelpunten kon uitdrukken. Tot enkele minuten voor rust, toen goaltjesdief Bas Kamst Twedo op een 1-0 voorsprong schoot.

Enkele minuten na de pauze verdubbelde Twedo de marge na slecht uitverdedigen van Veendam 1894. Vervolgens nam de ploeg uit Veenoord - Nieuw Amsterdam wat gas terug, waardoor de geelzwarten iets beter in de wedstrijd kwamen. De spaarzame mogelijkheden die hierdoor ontstonden werden echter niet goed uitgespeeld. Vlak voor tijd maakte Twedo aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 3-0 te bepalen. Eindconclusie: een dik verdiende overwinning voor het hoog geklasseerde Twedo en de degradatiezorgen voor Veendam 1894 blijven onverminderd voortduren.

Komende donderdag staat de inhaalwedstijd bij Sleen op het programma en zondag moet de formatie van Kamphuis op bezoek bij Zwartemeerse Boys. Cruciale duels voor Veendam 1894 tegen ploegen die in hetzelfde schuitje bivakkeren.