Daring wint kraker tegen Apeldoorn en stijgt naar vierde plaats / Daring H1 4-2 Apeldoorn H1

Door op maandag, 18 maart, 2013 - 08:44

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Vanwege de winterse omstandigheden had Daring bepaald geen ideale voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen hoogvlieger Apeldoorn. Doordat de velden onbespeelbaar waren, hebben de Veendammers de gehele week niet kunnen trainen. Gelukkig betreft het een dusdanig gedisciplineerd team, dat de spelers goed voor zichzelf hebben getraind. Zodoende stond er toch een tamelijk fit team op het veld. Deze fitheid was niet direct terug te zien in de beginfase van de wedstrijd, toen Daring rustig afwachtte op wat Apeldoorn van plan was. Toen bleek dat de Geldenaren niet echt gevaarlijk konden worden, kreeg Daring meer mogelijkheden om tot goede aanvallen te komen. De Veendammers konden met name via de rechterflank druk uitoefenen op de verdediging van Apeldoorn, maar kwamen niet gemakkelijk tot kansen. Daarvoor was er in die fase van de wedstrijd ook teveel slordigheid in het Veendamse spel. Toen Daring echter wel een mogelijkheid voor zichzelf creërde was het meteen raak: Robert Boer scoorde weer eens een keurig doelpunt, na goed voorbereidend werk van zijn broer. Gedurende de eerste helft had Daring een speloverwicht, maar dat betekende niet dat het team van trainer/coach Bart Banus op zijn lauweren kon rusten. Ook Apeldoorn had spelers om rekening mee te houden, en kon door middel van counters regelmatig in de buurt van de Veendammer cirkel komen. Meestal strandde dit soort aanvallen op de solide Daringverdedigers, maar op slag van rust sloop er toch een moment van onoplettendheid in bij Daring: een Apeldoornse spits kon eenvoudig aannemen en op doel schieten. Via de stick van één der Veendammer verdedigers belandde de bal tegen de plank: 1-1.

Daring wist dat de gelijkmaker totaal onnodig was geweest, en was erop gebrand om de rug te rechten en na de rust de drie punten binnen te slepen. Hoewel Apeldoorn probeerde hoge druk te zetten, was het Daring dat het betere van het spel had. Dit kwam al snel tot uiting in de score, toen Paul Suk voor 2-1 zorgde. Deze blonde spits drong aan de linkerkant de cirkel binnen, waar hij twee man passeerde. Vervolgens wipte hij de bal handig voor zichzelf op, om die witte knikker direct in de verre hoek te pushen. Een tamelijk briljante goal, die ervoor zorgde dat Daring de bevestiging kreeg dat het op de goede weg was. Dat het al gauw 3-1 werd verbaasde dan ook niemand. De wijze waarop deze treffer tot stand kwam verdient wederom een compliment. Na een lange corner gaf Robert Boer een afgemeten, harde voorzet, die Matthijs de Bey door middel van een tip-in tot doelpunt promoveerde. Ondanks dat Daring nog kansen kreeg via strafcorners en een één-op-één situatie tegen de keeper, was het Apeldoorn dat het volgende doelpunt maakte. Één van de Geldenaren maakte 3-2 uit een onnodig weggegeven strafcorner. Hierna werd het vanzelfsprekend nog spannend, omdat ook Apeldoorn plotseling weer in een voor hen bevredigend resultaat begon te geloven. Ongeveer vijf minuten voor het eindsignaal kwam er echter een einde aan de Apeldoornse hoop, toen Paul Suk voor zijn tweede treffer van de dag aantekende: Daniël Schuth kreeg de bal bij de rand van de cirkel, versnelde om zijn directe tegenstander heen en gaf de bal terug op de toegesnelde Suk. De laatstgenoemde moest nog hard werken om zichzelf vrij te spelen, maar raakte de bal uitstekend: 4-2. Daring kon de wedstrijd hierna keurig uitspelen en deed dat dan ook naar behoren.

Na de tweede overwinning op rij, kan gesteld worden dat Daring goed is begonnen aan de tweede
seizoenshelft. Volgende week wacht echter de klassiek lastige uitwedstrijd tegen Ares. Na afloop van de heenwedstrijd viel er een 4-4 score te noteren, en de Veendammers zijn dan ook gebrand op revanche.