Overslaan en naar de inhoud gaan

75 jaar Passage Wildervank

Door op maandag, 18 maart, 2013 - 16:15

JUBILEUM - Passage, christelijk- maatschappelijke vrouwenbeweging, afdeling Wildervank, bestaat op 20 maart 75 jaar. Een viering vol herinneringen aan de vrouwen die in de voorbije jaren de N.C.V.B./Passage van Wildervank gestalte hebben gegeven. Daarna is er voor de leden een gezellige maaltijd en een optreden van Anggrek Bulan, met een Indonesische modeshow.

In 1938 werd de N.C.V.B. Nederlands Christelijke Vrouwenvereniging opgericht in Wildervank. Hier was behoefte aan om vrouwen bewust te maken van de sociale en maatschappelijke bewegingen. Passage is ontstaan uit de samenwerking tussen de N.C.V.B. - christelijke vrouwenvereniging en de Christelijk Boerenvrouwenbond. Deze gingen samen in 1999.

Passage is een vereniging van en voor vrouwen met een christelijke levensvisie. Vanuit onze inspiratiebron, de Bijbel, zetten we ons actief in voor onze leefomgeving en bespreken we maatschappelijke ontwikkelingen en (inter-)nationale vraagstukken. De afdeling is altijd zeer actief geweest . De oudere leden werden vroeger lid bij hun huwelijk en bleven dat vaak hun leven lang. Het oudste lid(erelid) is zelfs al 63 jaar lid. Tegenwoordig is dit niet meer zo daar men nu veel meer activiteiten kan ontwikkelen op gebied van sport en andere interesses.

Passage is een vereniging van en voor vrouwen die wonen en werken op het platteland of in stedelijke gebieden, verspreid over heel Nederland. Passage is een vereniging van en voor vrouwen met gevoel voor cultuur, die gezamenlijk boeken lezen, musea bezoeken, zingen, schilderen, reizen en de eigen creativiteit ontwikkelen. Ontmoeting en ontwikkeling zijn de kernbegrippen van Passage. Passage wil vrouwen stimuleren tot actief burgerschap.

Daartoe biedt Passage haar leden: 
ontwikkeling: lezingen, studiedagen, cursussen, trainingen, gesprek- en leeskringen;
ontmoeting: ontmoetingsdagen, hobby- en sportbeoefening, culturele uitstapjes, excursies, bezinningsdagen;
ondersteuning: ledenblad, contributieregeling, projectmateriaal op het gebied van maatschappelijke ontwikkelingen, kunst, cultuur, geloof en duurzame ontwikkelingssamenwerking.

Op bestuurlijk niveau maakt Passage zich sterk voor belangenbehartiging via koepelorganisaties en publiek optreden en biedt ze vrijwilligers de gelegenheid om hun talenten verder te ontwikkelen via cursussen en trainingen.