Overslaan en naar de inhoud gaan

130 jaar Clias gevierd in de Wildervacnkhal

Door op maandag, 18 maart, 2013 - 09:00

Tekst Jacob Kuipers
Foto's Gerard Martens

CLIAS - Afgelopen zaterdag hield de turn- en gymnastiek vereniging Clias haar 130 jaar jubileum. De Wildervanckhal in Wildervank was natuurlijk weer helemaal tot de nok toe gevuld met ouders, opa's en oma' en de overige familieleden. De vereniging heeft deze keer groots uitgepakt en het aanwezige journaille kwam dan ook met hordes binnen gelopen. Het waren grotendeels fotografen die deze fantastische show wilden vereeuwigen. Wat deze jongelui allemaal op de vloer tentoonspreidden grensde aan het ongelooflijke.

En om deze prestaties aan het grote publiek te laten zien is heel veel trainingsarbeid vooraf gegaan. Voorzitter Luuk Swiers van Clias vond dat de voorstelling ten opzichte van vorig jaar met sprongen is vooruit gegaan. "Alles loopt veel vlotter. Als een groep klaar is met een oefening staat de volgende groep alweer gereed om aan volgende oefening te kunnen beginnen. Voorafgaande jaren was dat niet zo", vond Swiers. De kick-off van deze kwalitatief uitmuntende show werd vooraf gegaan met opmarsmuziek.

Gevolgd door de kleinste jeugd van Clias. Deze jeugdige gymnasten keken natuurlijk hun ogen uit naar zoveel mensen die op de tribune zaten. En vooral voor de familie leden van deze gymnasten in ‘de dop' wilden ze natuurlijk wel hun beste beentje voortzetten. En ook de turnselectie dames liet nog even zien wat voor capaciteiten ze in ‘huis' hadden. En dat was niet mis. Daarna werden de trainsters Froukje de Graaf, Henriette Offers en trainer Tim Wiechers in het ‘zonnetje' gezet. Vervolgens werd de afmars ingezet. En allemaal onder de mooie woorden van presentatrice Janneke Kraan.

Daarna werd het tijd voor de jongste gymnasten om hun kunsten te etaleren aan een bomvolle tribune. Want ik geef het je maar te doen, dat valt niet mee. De trainingen kunnen nog zo goed zijn, het examen brengt toch altijd weer een beetje druk mee. Na de pauze en de verloting kwamen de selecties weer de turnarena binnen hollen. Veel spectakel en heel veel acrobatische kunsten op de mat.

Waaronder La magie continue van Acro gymnastiek. Het pre-selectie turnen (balkoefening). De teams van Sterre en Dunya en Nienke en Hanna (matoefeningen). Vervolgens de floorremix van de selectieteams. De oefeningen van groep 7 en 8 (Rock and roll Music). Daarna de mat met oefeningen van de Acro gymnasten. Met team Shamal, Anne & Ruth en team Lizet & Linda. En de groep voortgezet onderwijs. (Moving Clias).

Tot slot de Free Running team (Agenten en boeven) besloten de avond heel spectaculair. Ze ‘vlogen' door de lucht en besloten dit ‘circus' met allerlei oefeningen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum