Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolle vrijwilligersdag voor Voorwaarts

Door op zondag, 17 maart, 2013 - 23:00

NLDOET - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseerde het Oranje Fonds wederom NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar zijn er ruim 8.000 klussen aangemeld. Twee klussen waren aangemeld door Muziekvereniging Voorwaarts Veendam.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Bij Muziekvereniging Voorwaarts Veendam is er in de loop van de jaren veel wildgroei ontstaan achter het eigen verenigingsgebouw. Met 10 vrijwilligers is er hard gewerkt: snoeien, weghalen en versnipperen van heel veel tuinhout. Na ongeveer 7 uur hard werken was het grootste gedeelte weggehaald.

Een andere klus aangemeld door Voorwaarts betrof het bouwen van twee luifels. De oorspronkelijke luifels waren vergaan en eerder al weggehaald. Met 5 man heeft men de gehele dag hieraan gewerkt en aan het einde van de dag waren beide luifels klaar.

De aanwezige vrijwilligers hebben een leuke dag beleefd. Niet alleen werd er hard gewerkt, met schitterend resultaat tot gevolg, maar was er ook tijd voor gezelligheid tijdens de koffie pauzes en de gezamenlijke lunch. Aan het einde van dag zijn de 15 vrijwilligers dan ook moe, maar voldaan naar huis vertrokken.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum