Overslaan en naar de inhoud gaan

Laptops buit bij inbraken

Door op zaterdag, 16 maart, 2013 - 09:00

GRONINGEN/VEENDAM - De politie onderzoekt twee inbraken die donderdagmiddag en avond werden gepleegd. In een woning aan de Sont in Veendam werd ‘s middags tussen 16.00 uur en 's avonds 23.00 uur een laptop, fototoestel en sieraden weggenomen. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Een 26-jarige inwoonster van Veendam deed aangifte.

In de Anna Blamanstraat in Groningen werd in de avonduren ingebroken. Het is nog onbekend hoe de inbreker(s) de woning zijn binnen gekomen. Uit de woning werd een laptop weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Groningen deed aangifte.

Beveilig uw Laptops,smartphones, I-pads
Mobiele telefoons, laptops, tablets-I-pads zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Tweederde van de volwassenen geeft wereldwijd aan dat zij een mobiel apparaat gebruiken. Eén op de drie mobiele apparaatgebruikers heeft echter wel eens te maken gehad met diefstal of verlies van hun apparaat, waardoor privacygevoelige informatie in gevaar komt. Via internet kunt op allerlei sites informatie vinden om uw apparaten via software te beveiligen. Uiteraard kunt u ook naar een computerwinkel gaan om informatie te vragen. Door uw apparaten goed te beveiligen zijn deze verloren of gestolen apparaten gemakkelijker terug te vinden en te voorkomen dat vreemden toegang krijgen tot uw informatie.