Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmhuis draait Oscar bekroonde film Life of Pi

Door op maandag, 18 maart, 2013 - 21:24

FILMHUIS - Op 25 maart vertoont het Filmhuis vanBeresteyn de met een Oscar bekroonde Life Of Pi. De film won de Oscar voor zijn special effect's. Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo. Zoals te verwachten maken de dieren elkaar binnen een mum van tijd af, waardoor Pi uiteindelijk alleen met de tijger overblijft. En die begint steeds hongeriger te worden. Er wordt veel helder gemaakt binnen de film, maar na afloop is er nog genoeg voor de kijker om zelf uit te pluizen. Een goed teken: Life of Pi kun je moeiteloos een tweede keer kijken zonder je te vervelen.... De film begint om 20.00 uur.

"Life of Pi is een wonderbaarlijk mooie film, en ook verreweg de overtuigendste 3D-film die tot dusver is gemaakt. Je zou bijna in de derde dimensie geloven." (Mark Moorman - Het Parool)

"'Waarom moet het iets te betekenen hebben?,' antwoordt {i. En met die instelling moet je kijken naar deze ode aan de verbeeldingskracht. Soms is een goed verhaal gewoon een goed verhaal. En prachtig is het, ontegenzeggelijk." (Floortje Smit - De Volkskrant)