Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinneringen Veendammer Vakantiespelen gezocht

Door op vrijdag, 5 april, 2013 - 17:00


VAKANTIESPELEN - Bijka Scholtens van Compaen in Veendam is al jaren betrokken bij de verschillende vakantiespelen in Veendam. Ze is nu op zoek naar mensen die ook iets weten over al deze activiteiten, die de laatste 50 jaar vooral in de zomervakantie hebben plaatsgevonden. "Rommeldam in de Sorghvliethal natuurlijk, maar daarvoor ging ik zelf als kind naar activiteiten in diezelfde hal, maar dan georganiseerd door Jeugdcircus Akivo. Ik weet tenminste niet beter! Wat ik mij herinner is dat ik een prijsje won met een stukje schrijven op een ouderwetse schrijfmachine. Ik win nooit wat, en heeft dus indruk gemaakt want ben het nog niet vergeten. Ik zal een jaar of 9 zijn geweest, precies weet ik het niet eigenlijk! Dat moet geweest zijn eind jaren 60. Zelf was ik al op jonge leeftijd betrokken bij de organistie van Rommeldam, georganiseerd door de Stichting Kindervakantiespelen. Ik heb daar ook nog materiaal van, o.a. een plakboek met krantenknipsels en verslagen van vergaderingen. Onlangs kreeg ik van iemand een krantenknipsel met het zomerprogramma van Jeugdcircus Akivo over o.a. een reisje naar het Teutenburgerwoud. Ik weet dat ik daar geweest ben, maar niet of dat met Akivo was of misschien wel met de lagere school of met mijn ouders. Ik wil graag mijn geheugen opfrissen, ook omdat ik nu, jaren later, nog steeds betrokken ben bij de vakantiespelen in Veendam, eerst de Vakantiepas en nu Summerfun". Alles over activiteiten in de zomervakantie, dus van Akivo, Rommeldam, de Vakantiepas en Summerfun is welkom. Maar er waren meer initiatieven die zeker ook de moeite waard zijn geweest of nog zijn, bijvoorbeeld in de verschillende wijken en dorpen in onze gemeente, daar is alles welkom".

Wie kan Bijka helpen aan informatie, bv. verhalen van oud-bestuursleden van Akivo en Stichting Kindervakantiespelen, vrijwilligers en deelnemers van de diverse projecten, organisaties die meewerkten, oude archieven, krantenknipsels, posters, programmaboekjes, foto's enz. over vakantieactiviteiten in de zomervakantie, het liefst zo breed mogelijk.

Mocht u informatie hebben, stuur een e-mail naar: vakantiespelenveendam@gmail.com of bel naar Bijka Scholtens, Compaen 0598-698119 (ma t/m do).