Veendam 1894 (zat) onderuit bij NWVV

Door op maandag, 11 maart, 2013 - 20:00

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke 3-2 nederlaag geleden bij hekkensluiter NWVV.

Onder barre omstandigheden kreeg de ploeg van trainer/coach Chris de Jong een lesje in effectiviteit. Daar waar Veendam 1894 vele kansen onbenut lieten, was ieder gevaarlijk moment van NWVV direct raak. Hierdoor kon het gebeuren dat de thuisploeg na een half uur spelen met 2-0 leidde. Na 25 minuten werd een corner binnengekopt en enkele minuten later belandde een afstandsschot pardoes in de kruising. Nog voor rust brachten de Veendammers de spanning terug doordat Serkan Candan een vrije trap knap binnenschoot.

Na de pauze was Veendam 1894 de betere ploeg, maar het vergat zichzelf te belonen met doelpunten. Een ongeschreven regel in de voetballerij vertelt dat in dergelijke gevallen de tegenstander wel het net weet te vinden. Zo ook afgelopen zaterdag. Na een uur spelen werd een overtreding van Jermaine Dreise erg zwaar bestraft waarna NWVV via de strafschopstip op 3-1 kwam. Tien minuten voor tijd bracht Emrah Akgul de 3-2 op het scorebord, maar verder liet de rode lantaarndrager het niet komen. Al met al een onnodige nederlaag gezien de kansenverhouding, maar dat maakt de prestatie van NWVV niet minder knap. Zij mogen hierdoor weer hopen op handhaving, terwijl de hoop van Veendam 1894 op een kampioenschap voorlopig is vervlogen.

De geelzwarten hebben momenteel 6 verliespunten meer dan SC Angelso en Pesse en moeten zich eerst zien te herpakken van de slechte start na de winterstop. Om te beginnen volgende week als vv Groningen op bezoek komt aan De Langeleegte.