Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle Kolonicios verzamelen!

Door op maandag, 11 maart, 2013 - 17:40

EROP OF ERONDER - De Kolonicios maken zich grote zorgen. Ze leven tussen hoop en vrees omdat ‘hun' SC Veendam wederom in zwaar weer verkeert.

En daarom wordt er opgeroepen tot actie! De rijen moeten gesloten worden, want een echte Kolonicio kenmerkt zich door saamhorigheid. Het is van groot belang dat alle Kolonicios het goede voorbeeld geven en weer hand-in-hand achter SC Veendam gaan staan. Daarom wordt net als vorig jaar iedereen opgeroepen zich wederom aan te sluiten bij het Kolonicioleger, om zodoende aan te tonen dat SC Veendam bestaansrecht heeft. Net als vorig jaar bedraagt de minimum bijdrage € 20,- en is een verloting inbegrepen. Tevens komt er een Kolonicioveiling. Kolonicio worden kan op eenvoudige wijze via www.sc-veendam.nl/kolonicio.

Wat krijgt een Kolonicio?
Iedereen die nu Kolonicio wordt ontvangt 2 entreekaarten voor de eerste feestelijke competitiewedstrijd van het volgend seizoen en 2 entreekaarten voor een wedstrijd naar keuze. Bovendien maakt iedere Kolonicio kans op mooie prijzen!

Trots op de club, trots op de regio
Bij het samenstellen van het prijzenpakket is getracht de Kolonicios nog meer kennis te laten maken met zowel SC Veendam als de regio Oost-Groningen. Denk hierbij aan leuke prijzen als vrijkaarten voor het Veenkoloniaal Museum Veendam, Vesting Bourtange, Museum Kapiteinshuis Pekela en treinkaartjes voor de Veenkolonie Express van Museumspoorlijn STAR. Daarnaast zijn er uiteraard prijzen waarbij SC Veendam centraal staat, zoals een seizoenkaart, een VIP-dag, een clinic en vrijkaarten + hotelovernachting (Hotel Parkzicht Veendam) voor een wedstrijd naar keuze.

Kolonicio Tombola
Als Kolonicio maak je tevens kans op prijzen die aangeboden worden door sympathisanten van SC Veendam. Iedereen kan goederen of diensten ter beschikking stellen. De thuisbasis van deze speciale actie is de populaire supporterssite www.veendam4-ever.nl.

Werkgroep Kolonicio
SC Veendam is meer dan een club. Een Kolonicio is geen gewone supporter, geen supporter die zich laat leiden door het aantal behaalde punten, maar een supporter uit overtuiging, hartstocht en verbondenheid met de voetbalclub en de Veenkoloniën. Vergelijkbaar met de Socios van Barcelona wil SC Veendam de Kolonicios graag een platform bieden, waarop de liefde voor de voetbalclub permanent uitgedragen kan worden.

Om dit verder te begeleiden is een half jaar geleden een Kolonicio-werkgroep in het leven geroepen. Zij hielden zich de afgelopen periode bezig met het uitwerken van het plan om de Kolonicio duurzaam aan SC Veendam te verbinden. De komende tijd zal hier meer duidelijkheid over volgen, maar er kan alvast worden verklapt dat het uniek is in Nederland! Iedereen die nu besluit zich als Kolonicio aan de club te verbinden, zal in de nieuwe plannen direct Kolonicio zijn voor het komende seizoen 2013/2014.

We gaan er immers vanuit dat SC Veendam deze zwar(t)e periode zal overleven, zoals het al tal van eerdere crises heeft overwonnen sinds de club in 1954 toe trad tot het betaalde voetbal. In een streek die wordt geafficheerd als de armste van Nederland is dat een prestatie van formaat.

Immers, waar plaatsen als Haarlem, Vlissingen, Wageningen, Hengelo (Tubantia), Oldenzaal, Brunssum (Limburgia), Bergen op Zoom (DOSKO), Apeldoorn (AGOVV), Zeist, Hilversum (Hilversum en 't Gooi), Leiden (UVS), Vlaardingen (Fortuna) en Schiedam (Hermes DVS en SVV) bakzeil haalden, staat Veendam nog altijd fier op de Nederlandse profvoetbalkaart.

Van de 84 clubs die 59 jaar geleden zijn begonnen aan het professionele avontuur zijn er nog 35 over, inclusief SC Veendam. Het tekent de wilskracht en doorzettingsvermogen van het Veenkoloniale voetbalvolk. Altijd werd de strijd tegen de dreigende ondergang gewonnen. Alleen daarom al is het waard om voor een typisch Veenkoloniaal prijsje Kolonicio te worden van SC Veendam, dat ondanks alle armoede en tegenslag een rijke historie heeft opgebouwd en die met recht het predikaat cultclub heeft opgeleverd.

Wat zou ons profvoetbal zijn zonder Langeleegte?