Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Sport Week 2013

Door op dinsdag, 12 maart, 2013 - 10:41

SPORTIEF - Van 20 tot en met 27 april vindt de tiende Nationale Sport Week plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere instellingen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. Ook de gemeente Veendam doet in week 17 mee aan de Nationale Sport Week en organiseert verschillende activiteiten.

De organisatie van de Nationale Sport Week in Veendam is in handen van Team Sport van de Kompanjie. In combinatie met het Sportteam van het Hanze Instituut voor Sportstudies en een aantal studenten van het Alfa college wordt er een sportieve week georganiseerd met activiteiten voor alle doelgroepen.

Zo worden er onder andere pleinspelen aangeboden voor de kinderen van groep 1 tot en met 4. De oudere kinderen kunnen tijdens de Nationale Sport Week kennis maken met internationale sporten en met het spel ‘zwerkbal'. Daarnaast zal de boskar in week 17 een rondje maken door de gemeente zodat de kinderen na schooltijd kunnen spelen met het materiaal dat in de kar zit. Ook zal in de Nationale Sport Week de Sportiefste Klas van Veendam worden gekozen. Naast een aantal activiteiten voor kinderen zullen er ook tal van activiteiten georganiseerd worden voor andere doelgroepen. Zo zal er voor de senioren een knooppunten fietstocht op de agenda staan. Binnenkort volgt meer informatie!