Flashies pakken 2 punten in wisselvallig duel tegen Oranje Nassau 2-3

Door op zondag, 10 maart, 2013 - 22:56

VOLLEYBAL - De vrouwen van Flash stonden vanmiddag voor de zware taak om een goed resultaat te bevechten tegen wellicht de meest met lengte uitgeruste tegenstander Oranje Nassau uit de Groningen. De Veendammer meiden hadden eerder dit seizoen met 3-1 verloren maar scoorden in totaal slechts 4 punten minder als de opponent. Dat wilde de ploeg dit keer beter doen. En dat deden ze. Bij de 4e set werd het 2-2. En de tie-break werd een prooi voor Oranje Nassau.

Coach Henk Schreuder liet buitenaanvalsters Sandra Laarman, Janine Bouwmeester, diagonaal Evelien Matthijssen, de midmeiden Marlinda Gorens en Colinda Makken samen met spelverdeelster Esther Tunteler en Libero Ellin Frericks starten. Flash begon even wat aarzelend maar pakte vervolgens de draad goed op. Er werd met name goed strak en geplaatst geserveerd en daar hadden de ON-ers het behoorlijk moeilijk mee. De Flash aanval wist er goed garen mee te spinnen en nam het initiatief.

Er werd een degelijk spel op de vloer gelegd en Oranje Nassau bleef het antwoord schuldig waardoor de set verdiend werd binnen geloodst door de thuisploeg: 25-20.
In de tweede set werd ON sterker en bleef Flash met name in de opbouw steeds vaker het antwoord op de lastige Groninger service schuldig. Direct gevolg was dat de aanval voorspelbaar werd en daardoor ON de kans kreeg om het lengtevoordeel goed uit te buiten. Flash verweerde zich maar kon het spel niet doen kantelen. Steeds bleven de ON-ers een paar punten voor en wisten de stand verdiend gelijk te trekken: 16-25.

Dit was een tegenvaller voor de Vendammer dames en de zure beker was nog niet leeg. In de derde set kreeg Flash letterlijk geen poot aan de grond. De meiden verloren alle grip op de pass, maakten veel persoonlijke fouten en konden aanvallend geen ‘deuk in een pakje boter slagen'. Voor de gasten geen probleem om ook deze set met duidelijk cijfers winnend af te sluiten: 13-25.

Inmiddels was Amber Franzen Esther Tunteler komen vervangen en had Janine Bouwmeester plaats gemaakt voor Leonie Kragt. Flash was niet van plan om het hoofd in de schoot te leggen en schoot als een komeet uit de startblokken in die vierde set. De scherpe serve was terug en ineens ging ook de aanval weer scoren. Harde klappen aan de buitenkant van Sandra Laarman en op mid door Colinda Makken leverden een goede voorsprong op.

De pass begon ook beter te lopen en zo stelde de ploeg spielmacher Amber Franzen in staat om uit te groeien tot Flashie of the Match. Ze wist met goede tempowisselingen en de juiste keuzes al haar aanvalsters aan het meppen te houden. In het middengedeelte van de set krabbelde ON nog wel wat dichterbij, maar daar lieten de Flashies zich verder niet door uit het veld slaan. Met goed zakelijk side-out spel werd de vierde set een prooi voor de thuisploeg. De stand was weer gelijk (2-2) en nu moest de tie-break de beslissing brengen.

Beide ploegen knokten vanaf punt 1 voor de winst. De vermoeidheid nam aan beide kanten toe en er werden foutjes gemaakt. Het was ON dat als eerste een kleine voorsprong wist te pakken bij de wisseling van speelhelft. Eenmaal aan de tribunezijde spelend bleek de Veendammer koek echter op. De ploeg maakte een aantal fouten op rij en daar maakten de routiniers aan de overzijde gretig gebruik van. En pakten de winst met 9-15.

De flash meiden konden terugzien op een wedstrijd met twee gezichten waarin de niveauverschillen in de sets te groot waren om van een goede wedstrijd te kunnen spreken. Wel is er gevochten voor het resultaat en de twee gepakte punten waren een verbetering ten opzichte van de uitwedstrijd uit de eerste helft .

Aankomende zaterdag zijn de Flashmeiden vrij waarna ze op 23 maart naar topclub Reflex uit Kampen moeten reizen.
Eerst hard trainen en daarna alles uit de kast trekken om een resultaat te boeken tegen deze sterke tegenstanders.