Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash heren nemen revanche tegen topper Merna

Door op zondag, 10 maart, 2013 - 22:47

VOLLEYBAL - Het begint er verdacht veel op te lijken dat de koplopers in de promotieklasse A zich zelf in de competitietoppers beter kunnen opladen als tegen staartploegen. Vorige week verloor Flash nog kansloos tegen de hekkensluiter Olhaco 3. Deze week werd directe concurrent Merna in een bijzonder sterke wedstrijd verslagen: 4-0. De mannen uit het hoge Noorden (Leens) kregen vanaf het begin geen schijn van kans. De setstanden waren: 25-16, 25-16, 25-13 en 25-23.

Zowel aanvallend en serverend waren de mannen van trainer Jan Pot de baas in het veld. Buitenspeler Dennis Overland en Erwin libero Doddema hebben een paar weken de tenues en de posities geruild en inmiddels begint dit zijn ‘vruchten' af te werpen. Met zijn geringere lengte kan Overland volop profiteren van zijn verdedigende snelheid. Waar Doddema met zijn extra lengte aan het net meer ‘potten' kan breken.

Flash leek ook beter de balans te kunnen vinden in deze opstelling met als gevolg dat er meer en preciezere aanvoer kwam naar de spelverdeler. Die daardoor beter en meer kon varieren en de aanvalskanonnen volop aan het werk kwamen. Merna stond er drie sets lang bij en kon er slechts naar kijken. Pas in de vierde set wisten de ‘waddenzee'ers' een beetje bij te blijven. Een echt gevaar leverde het niet op.

Steeds wist Flash een paar punten voorsprong te nemen en liet Merna dan weer langzaam een beetje bijkomen. Zoals de Flash-spelers achteraf zeiden: "We hebben nooit het gevoel gehad dat de set in gevaar zou komen". En zo was het ook, na een paar snelle combinaties wist Flash ook deze set te pakken: 25-23. En deelde daarbij aan Merna's zoektocht naar de koppositie een gevoelige tik uit.

De 4-0 winst is goed voor 5 competitiepunten en tegenstander Merna bleef puntloos achter. Waarmee de voorsprong op runner-up Ritola 2 weer is uitgegroeid tot 7 punten. Waarbij Merna weliswaar op 5 punten afstand staat. Maar daarvoor 1 wedstrijd meer nodig had als Flash en Ritola.

Volgende week zijn de volgelingen van Jan Pot vrij en moeten op zaterdag 23 maart afreizen naar Groningen om daar Oryx te ontmoeten. Dat kan weer een heel andere ontmoeting worden, want Oryx staat laag op de ranglijst en dat maakt het voor Flash alleen maar moeilijker.

Het wordt tijd om deze theorie eens flink te logenstraffen en de wals mee te nemen naar ‘de Stadjers'.