Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockey Barneveld H1 1-3 Daring H1

Door op maandag, 11 maart, 2013 - 09:00

Door Arthur Venhoven, namens Daring Heren 1

HOCKEY - Afgelopen zondag stond de ouverture van de tweede seizoenshelft voor Daring heren 1 op het programma. Waar de meeste wedstrijden van de Heren Tweede Klasse D werden afgelast vanwege de weersomstandigheden, lag het groene laken van Barneveld er keurig bij.

Daring begon de wedstrijd vrij degelijk, door het spel te controleren en het balbezit te koesteren. Doordat Barneveld in feite hetzelfde deed, viel er voor de toeschouwers - mede door de kou - weinig te genieten. Daring deelde een paar speldenprikjes uit, maar desalniettemin was het Barneveld dat de eerste treffer produceerde. Na een snelle omschakeling verdedigden de Veendammers niet scherp genoeg, waarna Barneveld een strafcorner kon forceren. Deze werd feilloos binnen gesleept door één van de Geldenaren, waardoor het 1-0 stond. Hoewel de Veendammer flankspeler Edwin Boer tot dat moment nog weinig kon brengen, leek het alsof hij vanaf die tegenslag compleet on fire was. Dit resulteerde 6 minuten voor het rustsignaal dan ook in de gelijkmaker: na een keurige onderschepping werd de bal via snel combinatiewerk bij Boer ondergebracht, die mede dankzij zijn snelheid geen tegenstander meer tegenkwam. Eénmaal aangekomen bij de vijandelijke cirkel, kon de Barneveldse keeper niets anders meer doen dan uitkomen. De rappe flankspeler bedacht zich op dat moment niet en sloeg de bal snoeihard in de verre kruising. Na deze gelijkmaker had Daring het betere van het spel, maar dit resulteerde niet in concrete kansen. De ruststand was 1-1.

Na de theepauze toonden de Veendammers nog meer inzet, waardoor zij in feite direct de bovenliggende partij waren. Door middel van hoge druk werd Barneveld compleet overrompeld. De Gelderse verdedigers speelden de bal regelmatig lukraak weg, en veelal in een Veendamse stick. Mede hierdoor kon Daring veel kansen creëeren, wat resulteerde in de 1-2: Daniël Schuth omspeelde een tegenstander, maar werd daarbij dusdanig gehinderd dat Daring een strafcorner kreeg. Paul Suk kon hierdoor aantekenen voor zijn achttiende seizoenstreffer. Omdat Daring heer en meester was in deze fase van de wedstrijd, vielen er doelrijpe kansen te noteren voor Harjo Middel, Tom Joling en Chris Stuut. Waar deze mannen echter in gebreke bleven wist Robert Boer wel een doelpunt te maken. Ondanks een aantal charges die hij kreeg te verwerken, kon hij op het laatste moment - alleen voor de keeper - de bal binnen prikken. Deze 1-3 besliste de wedstrijd, want ondanks het Barneveldse slotoffensief kon Daring de wedstrijd keurig uitspelen.

Met deze overwinning is Daring degelijk aan de tweede seizoenshelft gestart. Een overwinning bij laagvlieger Barneveld lijkt op papier een formaliteit, maar blijkt in de praktijk altijd lastig. Aanstaande zondag, 17 maart, wacht de pittige thuiswedstrijd tegen Apeldoorn. De Veenkolonialen rekenen op die dag als vanouds op de steun van hun trouwe supporters.