Overslaan en naar de inhoud gaan

Er is wat afgeklust tijdens NLdoet in Veendam!

Door op zondag, 17 maart, 2013 - 23:16

Foto's: Gerard Martens, Gesinus Hemmes en Henk Drenth

NLDOET - Vrijdag en zaterdag was Nederland in de ban van NLdoet! Zo'n 300.000 vrijwilligers gingen er op uit om bij verenigingen mee te gaan helpen met klussen. Van het Oranje Fonds hadden de klusaanmelders een mooi bedrag op de rekening gestort gekregen waarvoor materialen en een natje en droogje voor de harde werkers aangeschaft kon worden. Ook waren er kortingsbonnen om inkopen te doen bij een bouwmarkt en groothandel. Op deze manier kunnen verenigingen op een goedkope manier veel achterstallig onderhoud aanpakken. Dat doen ze met eigen mensen maar vooral ook met vrijwilligers die zich via de site van NLdoet hebben opgegeven om te komen helpen.

Burgemeester Meijerman en wethouder Schmaal meldden zich zaterdagmorgen bij de scouts in Borgerswold. Daar werd al vroeg de vlag gehesen door de Bevers voor de wekelijkse opkomsten en maakte iedereen zich klaar om in en rond het Scouthuus achterstallig onderhoud aan te pakken.

Ook elders in Veendam is er flink geklust, o.a. bij Voorwaarts. (zie bericht hierover)

Bij welzijnsinstelling Compaen werd door het team van Summerfun, samen met kinderen en vrijwilligers een High Tea georganiseerd.

Nederland laat tijdens NLdoet zien hart te hebben voor anderen en door samen te werken er veel achterstallige werk gedaan weggezet kan worden. Zo ontmoet je nieuwe mensen en is er voor iedereen een hapje en een drankje voor bewezen diensten.

NLdoet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer klussen worden jaarlijks aangemeld bij het Oranje Fonds, dit jaar meer dan 8000 en steeds meer vrijwilligers steken de handen uit de mouwen, zelfs op de Bovenwindse eilanden.


Fotoalbum:
High Tea
Scouting