Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde reis naar Banjul in Gambia, Afrika!

Door op zaterdag, 9 maart, 2013 - 06:36

Door Rita Velt

GAMBIA - Op 9 februari j.l. vertrok Wildervanker Siemon Roffel met Maarten Manders en Chris Vastenburg namens de Stichting Go for Africa vanaf Wildervank/Bakel naar Banjul in Gambia, een reis per Nissan Patrol. Een reis van ruim 7000 km moest er worden afgelegd. En ze zijn er in geslaagd! Vorig weekend reden ze Banjul, Gambia binnen. En afgelopen dinsdagnacht landden Siemon, Chris en Maarten moe maar voldaan op Schiphol.

De reis van 3 weken was mooi maar is ook zwaar geweest en af en toe zeker niet zonder gevaar. In colonne van ruim 20 auto's onder begeleiding door Mauretanie. En zelfs met zichtbare militaire begeleiding door Senegal. Maar ondanks dat hebben ze er zeker van genoten.

Na Marokko begonnen ze de Afrikaanse sferen pas echt te proeven. Off road rijden door de woestijn. Kennis maken met de plaatselijke bevolking. Ballonnen uitdelen aan de Afrikaanse kinderen en een Mauretaanse feestavond meemaken.

In Nouadibou in Mauretanie werd een technische school bezocht, een van de projecten van de Stichting Go for Africa. Daar werd o.a. een van de auto's gedoneerd.

Maar één van de hoogtepunten was toch wel het onthaal na 3 weken in Banjul in Gambia, hun eindbestemming! De complete plaatselijke bevolking was uitgelopen en onder het spelen van een heuse Gambiaanse band reed het convooi Banjul binnen. Een moment waar iedereen zeer van onder de indruk was. Alle meegebrachte spullen werden hier overhandigd.

Dat de Stichting Go for Africa in Banjul leeft, was duidelijk! Alle auto's die meereden zijn in Gambia gedoneerd. Veel tijd om hiervan te genieten hadden ze niet want 2 dagen later, na het overhandigen van de Nissan aan de stichting, zijn ze op maandag 4 maart naar Nederland teruggevlogen waar het "normale" leven weer op hun wacht.

De stichting Go For Africa gaat door met hun projecten in Afrika maar voor Siemon, Chris en Maarten zit het Afrikaanse avontuur erop.

De stichtig kunt u blijven volgen en/of steunen via de website www.goforafrica.nl


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum