Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks 0-4 verlies in ieder geval toch een topdag voor Wouter Smit

Door op maandag, 4 maart, 2013 - 17:16

VRIJGEZELLENAVOND - Na afloop van de wedstrijd SC Veendam tegen FC Volendam was er door de Kolonisten geen overwinningsfeestje (lees het volledige verslag op de site van SC Veendam).

Maar voor Wouter Smit en zijn vriendengroep was het desondanks toch een heel bijzondere avond. Wouter was namelijk de vrijgezel van dienst, want op 5 mei aanstaande is zijn trouwdag op Curaçao. Hij en zijn vrienden komen uit Groningen en zijn FC Groningen fans.

"Maar uiteraard zijn we ook Kolonicio's geworden", vertelde Tom Smit, de broer van Wouter. "De voorgeschiedenis ligt in het leveren van de nieuwe bureaus en bureaustoelen door ons bedrijf. Sindsdien komen we vaak naar Veendam en is ons hart toch ook voor deze club gaan kloppen". De gemoedelijkheid en zaken als het voetballen tegen de business club van Cambuur vorig jaar hebben daar erg aan bijgedragen.

Wouter, die fotograaf is, zijn favoriete speler is Angelo Cijntje. Niet alleen vanwege de tomeloze werklust en zijn doorzettingsvermogen, maar ook vanwege zijn sociale kant. En zo gebeurde het dat hij, samen met zijn vriend Angelo Roga, een voetbal zomerclinic mocht fotograferen op de Esserberg in Haren.

De clinic werd onder andere door Angelo gegeven en hoe hij met deze kinderen om ging heeft heel veel indruk gemaakt.

Tijdens zijn vrijgezellenuitje liep Wouter in Groningen rond in een gele pak van Ali G, een held op het vlak van de Hip Hop gangster satire. Dit aangezien dit goed bij hem past (het was zijn 'laatste dag' als 'player' en als 'gangster', voordat hij 'aan de ketting gaat'). En hij was er ook een opvallende verschijning mee op de tribune in Veendam. "Dat de kleur van het pak fantastisch matchte met de kleuren van de Kolonisten was natuurlijk dubbel zo mooi", aldus Tom.

Wouter had er veel bekijks mee en geen enkele keer was het negatief. Lisette Veen van SC Veendam was door Tom gevraagd om te helpen met het verrassen, wat ze fantastisch gedaan heeft.

Het was van Wouter al een wens om met Angelo Cijntje op de foto te gaan als de gelegenheid zich voor kon doen. Maar wat hij natuurlijk niet wist dat dit al geregeld was.

Het toppunt was natuurlijk een mooi gesigneerd shirt, ingelijst en al. En ook nog als bonus een tekst van Angelo Cijntje in het Papiamento. Speciaal voor Wouter en zijn aanstaande bruid, Ayschlaine Profas, net als Angelo Cijntje afkomstig van Curaçao.