Veendam 1894 (zat) boekt broodnodige overwinning

Door op maandag, 4 maart, 2013 - 16:44

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag de eerste punten van 2013 behaald. Op eigen veld versloeg de equipe van trainer/coach Chris de Jong het laag geklasseerde VVAK met 2-0.

De overwinning komt precies op het juiste moment voor Veendam 1894. Nadat de 1e seizoenshelft werd afgesloten als gedeeld koploper, kent het jaar 2013 een uiterst stroeve start. Zowel van Mussel als van Pesse werd verloren, waardoor de geelzwarten zijn afgezakt naar de 4e plaats. Tegen VVAK was een overwinning dan ook een absolute must om zodoende de negatieve tendens te doorbreken. Hier slaagde Veendam 1894 in, al gebiedt de eerlijk te zeggen dat het kwartje ook zomaar de andere kant op kon vallen.

Beide ploegen waren gelijkwaardig, waarbij Veendam 1894 voor rust het beste van het spel had en VVAK na de pauze de bovenliggende partij was. In de eerste helft had de thuisploeg zichzelf moeten belonen door minimaal één van de vele kansen te benutten, maar de goede doelman van de gasten uit Alteveer-Kerkenveld stond keer op keer zijn mannetje.

In de tweede helft wist Veendam 1894 steeds minder te creëren en was VVAK een paar keer dicht bij een treffer, maar net als zijn collega aan de overkant keepte Veendam-doelman Devran Baydar eveneens een puike partij. In plaats van een doelpuntloos gelijkspel gaf uiteindelijk toch de individuele kwaliteit van de ploeg uit de Parkstad de doorslag. In de 80e minuut draaide spits Levent Sezer knap weg bij z'n tegenstander en schoot schitterend raak: 1-0. In de blessuretijd zorgde een eigen doelpunt voor de 2-0 eindstand. Door deze zege blijft Veendam 1894 meedoen in de top van de 4e klasse C.

Volgende week spelen de manschappen van Chris de Jong de uitwedstrijd bij NWVV.