Flash Dames kunnen geen potten breken in Hoogeveen

Door op maandag, 4 maart, 2013 - 07:10

VOLLEYBAL - Na het goede resultaat vorige week tegen DIO Oosterwolde wilden de Flash vrouwen in de uitbeurt opnieuw vlammen tegen de sterke nummer 3 van de ranglijst. De historie leert dat Olhaco een lastig te bespelen ploeg is voor de dames uit Veendam. Met een vlijmscherpe service en sterke aanvalsters op het midden en aan de buitenzijde zijn er moeilijk zwakke plekken te vinden in de Drentse verdediging. De setstanden: 25-20, 25-18, 28-26, 25-20.

Ook deze wedstrijd slaagden de meiden van coach Henk Schreuder er niet in om zich aan de druk te ontworstelen. Weliswaar werden de Flashvrouwen niet weggeslagen maar liepen steeds opnieuw op beslissende momenten tegen een achterstand aan. Met name het lengteverschil tussen de buitenaanvalsters van Olhaco en de rechterblokkering aan Flashzijde leverde zware druk op het achterveld van Flash. Ook serverend bleef de thuisploeg de baas over de stop van de Groninger dames.

Met uitzondering van de derde set, waar Flash de kans kreeg de beslissing te forceren. Men pakte een 20-23 voorsprong. De ploeg bleef knokken tegen het overwicht van de tegenstandster. Toen de derde set met enige pech ook nog door Olhaco werd binnengehaald was het Veendams verzet gebroken. De vierde set speelde Olhaco soepel en rustig uit naar een 4-0 overwinning.

Zaterdag krijgen de vrouwen een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen middenmoot concurrent Oranje Nassau, waar de dames nog een appeltje mee te schillen hebben, gezien de geflatteerde nederlaag die in Groningen werd geleden.