Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanavond speelt SC Veendam tegen Volendam

Door op vrijdag, 1 maart, 2013 - 09:51

Voorbeschouwing Gert Heerkes
‘Wij zijn gewoon goed uit het duel tegen De Graafschap gekomen en wij kenden deze week het voordeel dat we geen dubbel programma draaiden. Daardoor konden we in alle rust toewerken naar de wedstrijd van vanavond tegen FC Volendam. Ik noem dit een geduchte tegenstander die veel scoort. Met Kramer, Tuyp en Mühren hebben ze een uitstekende voorhoede met bovendien een speler als Fafiani op het middenveld, die deze aanvallers goed weet te bedienen. Volendam speelt altijd technisch verzorgd voetbal, dus ik reken er op dat wij een leuke pot voorgeschoteld krijgen. In principe spelen wij in dezelfde formatie als vorige week tegen De Graafschap. Enig twijfelgeval is Mitch Apau, daarover beslissen we hedenochtend.'

Aanvang; 20.00 uur
Kassa's open: 18.45 uur

Via Wajongteam naar SITA
Voor Arne Arling, speler uit het Wajongteam van SportClub Veendam, ziet de wereld er sinds kort een stuk vrolijker uit. Via deze voetbalploeg van onze club heeft Arne namelijk een baan met aanvullend opleidingsplan gevonden: vier dagen werken en een dag per week naar school.
Een van de sponsors van SC Veendam (afvalverwerker SITA, vestiging Wildervank) gaat de uitdaging aan om Arne zo ver te brengen, dat hij over twee jaar als volwaardig en gediplomeerd vrachtwagenchauffeur de weg op kan.

De trainer/begeleider van het Wajongteam van SC Veendam, maatschappelijk jobcoach Jan Korte van USG Restart, zocht en vond in SITA een partner die de uitdaging met Arne aandurfde.

Collectie Alpe d'HuZes
Het team ‘Opgeven is geen optie' fiets op 5 juni de legendarische Alpe d'HuZes-tocht ten bate van KWF Kankerbestrijding. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen houdt dit team vanavond een collectie rondom de wedstrijd SC Veendam-FC Volendam. Kortom, geeft gul!

Gerard Wiekens 40
Een van de iconen uit de clubhistorie van SportClub Veendam, namelijk Gerard Wiekens, is afgelopen maandag 40 jaar geworden. Onze huidige assistent-trainer speelde in zijn carrière 519 officiële competitiewedstrijden, waaronder 182 in dienst van Manchester City. Voor onze club kwam hij 337 keer in actie en daarin was hij 26 keer doeltreffend.

Resterend competitieprogramma
Na een reeks van afgelastingen, inhaaldata en opnieuw afgelaste duels ziet het resterende programma van SC Veendam er vanaf nu als volgt uit:
4 maart, Cambuur Leeuwarden-SC Veendam
8 maart, FC Den Bosch-SC Veendam
11 maart, FC Eindhoven-SC Veendam
15 maart, SC Veendam-FC Oss
1 april, SC Veendam-FC Dordrecht
8 april, Excelsior-SC Veendam
12 april, SC Veendam-Telstar
19 april, Fortuna Sittard-SC Veendam
26 april, SC Veendam-Go Ahead Eagles
3 mei, Helmond Sport-SC Veendam