Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam werkt niet mee aan vooruitbetaling mediagelden SC Veendam

Door op dinsdag, 26 februari, 2013 - 21:25

LANGELEEGTE - SportClub Veendam heeft de gemeente Veendam nogmaals verzocht om mee te werken aan kwijtschelding c.q. opschorting van de huurverplichting van het stadion en daarmee de mogelijkheid te creëren om een deel van de mediagelden die de club nog tegoed heeft van de KNVB (plm. 150.000 euro) vooruitbetaald te krijgen.

De gemeente heeft vandaag mondeling laten weten dat zij niet wil meewerken aan dit verzoek.
De KNVB is bereid om deze mediagelden vooruit te betalen aan SC Veendam, waardoor de club eind deze maand in ieder geval in staat is om de salarissen uit te betalen.

De KNVB heeft als enige voorwaarde gesteld dat de gemeente Veendam hier toestemming voor moet geven. Dit vanwege het bestaan van een zogeheten akte van cessie, waarmee de gemeente Veendam als eerste recht heeft op dit geld (o.a. afdracht huur stadion).

Interim-directeur Piet Scholtens van SC Veendam laat weten dat andere pogingen om het benodigde geldbedrag te genereren voorlopig niet tot voldoende resultaat hebben geleid.

Het betekent dat SC Veendam zich gaat beraden op de huidige situatie, indien zich woensdagmiddag 27 februari vóór 12.00 uur geen concrete oplossing voordoet.