Nedmag / Kisuma Flash heren slaan aanval op de koppositie overtuigend af

Door op dinsdag, 26 februari, 2013 - 21:36

VOLLEYBAL - Koploper Nedmag Flash heeft in de ParkstadArena een afgetekende overwinning behaald op Donitas 4. Met een overwinning van 4-0 bleven de punten in Veendam. Donitas kwam sterk uit de startblokken maar gaandeweg de eerste set waren het de Veendammers die de langste adem hadden. In de tweede set brak het verzet van de Stadjers. En in de derde doorgang probeerden de bezoekers het duel te laten kantelen maar slaagden er slechts in om bij te blijven. De vierde set was een formaliteit voor de mannen van coach Jan Pot. De setstanden waren: 25-23, 25-14, 25-23, 25-19.

Met enige voorzichtigheid werd de ontmoeting met de studenten van Donitas door Flash-coach Jan Pot tegemoet gezien. Op een vroege zaterdagmorgen hadden zijn mannen in de uitwedstrijd kansloos met 3-1verloren van Donitas. Inmiddels is er wel iets veranderd op de ranglijst. Zoals bijna jaarlijks het geval is spelen de ‘stadjers' erg wisselvallig. De Flash-mannen kennen een seizoen waar het ‘kwaad kersen eten' is tegen de zwakke broeders. Maar tegen sterkere ploegen worden betere resultaten zijn behaald.

In de eerste set kwam Donitas sterk uit de startblokken. Nadat de rood-zwarte thuisploeg met degelijk spel de wedstrijd geopend had (15-12) knokte Donitas zich goed terug en sloegen de gasten zich via 20-15 en 20-19 naar een spannend eind van de set. Daar maakte de thuisploeg goed gebruik van en zette de juiste aanvallers op de goede plek en buitte haar overwicht in ervaring prima uit. Vanaf dat moment brak het verzet van de Donianen. Voor Flash maakte het allemaal niets uit. De ploeg bleef trouw aan het eigen spel en liep daardoor naar een duidelijke overwinning: 25-23.

Dan de tweede set. Vanaf dat moment brak het grootste verzet van de Donianen. De slepende Yell DOO-NII-TAAAS werd nauwelijks meer gehoord in de ParkstadArena. Flash had hier geen oren naar en stevende uit naar een 25-14 overwinning. Ook in de derde set hetzelfde spelbeeld. In het begin probeerde Donitas nog wel de wedstrijd te laten kantelen, maar slaagde er slechts in om bij te blijven (9-9). Vanaf dat moment namen de Veendammers weer het voortouw en sloegen zich met een goede opbouw en harde klappen naar een 16-13 voorsprong. Donitas probeerde nog wel het tij te doen keren maar verder als 24-22 kwamen de mannen uit Groningen niet. Met 25-23 pakten de Pot-boys ook deze belangrijke derde set.

De vierde set was een formaliteit. Via 9-3, 11-5, 18-7 en 20-12 denderde de Kisuma-trein door naar het einde. De teugels gingen op het eind nog even los, waardoor de eindstand een iets dragelijker beeld gaf: 25-19. Nu de competitie in de eindfase komt is het belangrijk dat de mannen hun trotse eerste plek ook tegen de staartclubs weten te tonen.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Hoogeveen, tegen Olhaco 3 op het programma.