Overslaan en naar de inhoud gaan

Team Pro-Afrika nog 1400 km te gaan naar Banjul in Gambia

Door op dinsdag, 26 februari, 2013 - 07:00

GO FOR AFRICA - 2 weken geleden vertrokken Wildervanker Siemon Roffel met kameraden Maarten Manders en Chris Vastenburg als team Pro-Afrika voor een tocht van Bakel naar Banjul in Gambia, een tocht van ruim 7000 km! Dit alles voor het goede doel stichting Go For Africa!

Via Frankrijk, Spanje en Marokko zullen de ruim 20 auto's die deelnemen o.b.v. stichting www.goforafrica.nl vandaag de grens met Mauretanie bereiken. Nog een week en ongeveer 1400 km te gaan zullen zij volgend weekend hun eindbestemming, Banjul in Gambia moeten bereiken.
Niet zonder slag of stoot, zo is gebleken de afgelopen weken. Kapotte schokdempers, lekke banden, vastzitten in het woestijnzand alles moet ter plaatse geregeld worden.

Maar dat het een ongelooflijke ervaring is, blijkt uit de vele verhalen die ook te volgen zijn op facebook. Kuddes drommedarisen die in de avonduren plotseling oversteken en zorgen voor een noodstop. Slapen in een open tentje aan het strand met uitzicht op een prachtige zee midden in de Westelijke Sahara. Overnachten op de kreeftskeerkring. Het overkomt ze allemaal! Couscous eten bij een berber familie, die zij ontmoeten op een plaatselijke markt en de jongens spontaan uitnodigen om bij hen thuis te komen thee drinken en eten.

Zondag 24 februari zijn ze met de ruim 20 meerijdende richting Mauretanie gereden. Dan gaat het via Senegal richting Gambia. De auto's zullen in Gambia achterblijven en daar ter beschikking gesteld aan de plaatselijke bevolking en wordt er begin maart met het vliegtuig terug gevlogen naar Nederland.

De reis is live te volgen via http://www.geotrack.nl/kaart/goforafrica/