Veendammer jeugdjudoka's noordelijk kampioen

Door op maandag, 25 februari, 2013 - 23:06

JUDO - Afgelopen zaterdag vonden de jaarlijkse districtskampioenschappen voor de jeugd plaats. Tijdens dit kampioenschap komen de beste judoka's van het district Noord Nederland in actie.
De judoka's van Judoschool Veendam kwamen bijzonder goed voor de dag. Bij de jeugd tot 12 jaar wist de Veendammer judoschool maar liefst 3 kampioenen af te leveren.

Bij de jongens waren Anas Schreuder en Lars van Oostrum in topvorm. Beide judoka's wisten met technisch fraai judo alle wedstrijden met een vol punt te beslissen en werden daarmee in hun grote poule overtuigend districtskampioen. Bij de meisjes tot 12 jaar was het Annelie Bultena die met overmacht de titel veroverde. In haar laatste wedstrijd scoorde zij een vol punt en werd kampioen.
Naast de 3 kampioenen was er in de leeftijdsklasse -12 jaar ook nog een 2e plaats voor Sven van Oostrum. Sven draaide een erg goed toernooi, in de finale wist zij ruime voorsprong net niet vast te houden en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Een vierde plaats was er voor de steeds beter wordende Dylan Ploeger.

In de leeftijdsklasse -15 jaar behaalden de Veendammer judoka's ook nog eens 6 medailles. Al deze judoka's hebben zich daarmee geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven.

Een uitstekende tweede plaats was er voor de sterke Gijs Bakker en Michelle Wouda. Judoka Mathijs Arents behaalde een derde plaats. Uitstekende vierde plaatsen waren er voor Koen van der Beek, Larissa Bultena en Furkan Caliskan.