Overslaan en naar de inhoud gaan

Lonneke Uneken wint zilver op NK Marathon

Door op zondag, 24 februari, 2013 - 17:28

SCHAATSEN - Op de kunstijsbaan in Dronten heeft Lonneke Uneken de 2e plek bemachtigd tijdens de landelijke finale van het marathonschaatsen bij de meisjes pupillen A.

Na 3 overwinningen in de plaatsingswedstrijden in het gewest Groningen had Lonneke zich geplaatst voor deze wedstrijd. Vorig jaar in Den Haag eindigde ze op een eervolle 4e plek maar ze wilde dit natuurlijk verbeteren. Met 50 leeftijdsgenoten stond ze aan de start en werd er vanaf het begin hard gereden en veel naar elkaar gekeken.

Met enig geluk kon ze in de voorlaatste ronde een valpartij ontwijken en kon zich handhaven in de kop van het peloton. Halverwege de laatste ronde kwam ze op kop te zitten en besloot om maar vol door te trekken. In de laatste bocht moest ze alleen Rachelle van der Griek uit Alkmaar nog voor laten gaan maar daar bleef het bij en ze bemachtigde zilver!

Nu is alles gericht op de Vikingrace die 15 en 16 maart as. wordt gehouden in Thialf in Heerenveen. Hiervoor worden de beste pupillen uit heel Europa voor uitgenodigd die tegen elkaar strijden. Een mooie afsluiting van een prima seizoen!


-