Overslaan en naar de inhoud gaan

GemeenteBelangen maakt zich sterk voor lokaal bedrijfsleven

Door op vrijdag, 22 februari, 2013 - 16:18

Tekst GemeenteBelangen

INBESTEDEN - Tijdens de Raadsvergadering van a.s. maandag wordt een voorstel van het college behandeld om vanuit de gemeente zoveel mogelijk diensten in te kopen bij WEDEKA. Dit noemt men ook wel "inbesteden". Reden hiervoor is de aanzienlijke bezuiniging vanuit het Rijk die afkomt op de sociale werkvoorziening. Het is zaak voor WEDEKA om zoveel mogelijk omzet te genereren om de kosten te dekken. De gemeente wil hier middels inbesteden aan bijdragen.
Dit gaat waarschijnlijk ten koste van het lokale bedrijfsleven. Deze voeren diverse werkzaamheden en diensten bij de gemeente uit. GB maakt zich hierover zorgen.

GB wil eveneens WEDEKA steunen, maar dit mag niet ten koste gaan van onze lokale MKB bedrijven.
Omdat de sociale werkvoorziening de komende decennia verder afgebouwd zal worden is het zaak om voor zoveel mogelijk mensen werkplekken te zoeken binnen het reguliere bedrijfsleven. Met waar nodig ondersteuning vanuit de gemeente.

GemeenteBelangen Veendam zal daarom het college middels een amendement oproepen om het ingebrachte voorstel te wijzigen. De oproep van GB zal zijn om samen met het lokale bedrijfsleven te kijken naar de mogelijkheden om medewerkers van WEDEKA verder in te zetten en op te leiden binnen de bedrijven. Dit zou kunnen door bij gunning van opdrachten aan lokale bedrijven direct afspraken te maken over de inzet van WEDEKA medewerkers. Alleen op deze manier kunnen partijen elkaar versterken en gezonde stappen naar de toekomst zetten.