Slangenmens' Marco van Tongeren hield de nul voor Wildervank

Door op maandag, 18 februari, 2013 - 07:43

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Het eerste zondageftal van de voetbalvereniging Wildervank moest afgelopen zondag in het strijdperk treden tegen de nummer 3 van de derde klasse, Stadskanaal. Wldervank en Stadskanaal hielden elkaar grotendeels in evenwicht en de uitslag werd dan ook 0-0. Maar in de laatste minuten van de wedstrijd ging de amusementswaarde met sprongen voorwaarts.
Zowel Wildervank als Stadskanaal trapten stevig op het ‘gaspedaal' om de drie punten te pakken. Wildervank kreeg veel kansen omdat de bezoekers grotendeels op de helft van Wildervank acteerden. Wildervank kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd de beste kansen om de volle mep punten in eigen huis te houden.
Maar ook de aanvallen van de Knoalsters waren niet van gevaar ontbloot. Zo moest doelman Marco van Tongeren van Wildervank alles uit zijn ranke lijf halen om een gelijkspel voor zijn ploeg te bewerkstelligen. Een gevaarlijke aanval van Stadskanaal wist hij op een fenomenale manier te verijdelen.
Zijn lichaam veranderde ineens in een slang en al draaiende wist hij de weg omhoog te vinden om de bal over de lat te tikken. Met andere woorden Van Tongeren veranderde ineens tot een ‘slangenmens', die een overwinning van Stadskanaal in de weg stond.