SC Veendam is goed bezig

Door op zaterdag, 16 februari, 2013 - 20:04

Uit de laatste 5 wedstrijden haalde de ploeg 11 punten

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - SC Veendam heeft thuis goede zaken gedaan door Almere City FC met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft en qua scoringsmogelijkheden deden ze ook niet voor elkaar onder. En gescoord werd er dan ook niet. Na de thee werden de ‘kanonnen' in werking gesteld. Met dit verschil dat de geelzwarten de trekker drie keer over haalden en Almere FC het doen moest met 1 goal. En Veendammer Boy Deul was de held van deze avond met twee goals.

De ploeg van coach Fred Grim moest vanaf de 83ste minuut met 10 spelers verder omdat Leroy Resodihardjojo voor de tweede keer een gele kaart kreeg van scheidsrechter Van den Heuvel. En werd met een rode kaart onder de douche gestuurd. Met een verdiende 3-1 overwinning schaarden de manschappen van coach Gert Heerkes zich in het linker rijtje van de eerste divisie. De eerste helft was een goede en vlotte wedstrijd met veel mogelijkheden en kansen aan beide kanten.

Beide ploegen stonden nog maar koud in het veld of er was al veel beweging in het strafschopgebied van SC Veendam te bespeuren. De Almere-spelers Jason Oost en Gino van Kessel bezorgden SC Veendam goaly Theo Timmermans een moeilijk moment. Maar de goaly liet zich in zijn eerste koude minuten goed zien hoe hij een inzet van Van Kessel uit zijn doel te wist te ranselen. Maar een paar minuten later moest Timmermans weer in actie komen toen Angelo Cijntje door Van Kessel werd uitgespeeld.

Na deze angstige momenten kwamen de geelzwarten de schrik weer te boven. En namen zelf het initiatief. Maar de bezoekers werden er niet echt wakker van omdat de ploeg van coach Gert Heerkes veel te traag marcheerde over het veld. Veel te veel loopwerk dus en plaats van de bal direct te spelen. En het is net of de ‘duvel' er mee speelt want na 20 minuten spelen werd SC Veendam zeer gevaarlijk toen Lars Hutten en Sidney Schmeltz de vijandelijke vesting aan ‘gort' speelden. Maar de ploeg van coach Fred Grim kon nog net de ‘knikker' vanaf de doellijn tikken.

SC Veendam had de smaak te pakken en Cijntje ging er aan de rechterkant vandoor en bracht Deul in stelling. Maar de ‘Koningsschutter' schoot in kansrijke positie naast. En een aantal minuten later ‘kuste' de bal de paal aan Veendam-zijde. De thuisclub was even ‘de kluts' kwijt want Angelo Cijntje schoot bijna in eigen doel. Maar het was maar goed dat goaly Timmermans op de goede plaats stond. Het bleef dus 0-0 in deze attractieve eerste helft.

SC Veendam pakt de ‘draad' weer op in de tweede helft. Een combinatie tussen Tom Overtoom en Lars Hutten was bijna raak. En een paar minuten later was het Deul die verwoestend doel trof: 1-0. Maar de vreugde was nog niet gedemd of Gino van Kessel scoorde de 1-1 via een frommelgoal. Doelman Timmermans gleed weg en kon niet meer bij de bal komen. Daarna kwam het leer tegen de paal en rolde het doel in. Vervolgens was het Lars Hutten weer die met zijn inzet snoeihard de paal raakte op aangeven van Overtoom.

Maar in de 79ste minuut was het weer Deul die de aandacht trok. Vanaf de rechterkant liet Deul weer een bal van zijn voeten vertrekken en het leer zeilde over de doelman van Almere heen. En bij de tweede paal vond de bal zijn ‘waterloo'. 2-1 dus voor SC Veendam. En een paar minuten na deze goal werd de rode prent voor het gezicht van Resodihardjo getoverd. Toen hij Lars Hutten ten val had gebracht.

Dus vanaf nu was het 11 tegen 10 en de ‘poort' bij FC Almere ging wijd open omdat de achterste linie maar 1 opdracht had gekregen. Aanvallen en nog eens aanvallen. En dat was ‘koren op de molen' van de aanvallers van SC Veendam. Veendam had zomaar kunnen uitlopen naar een hogere score maar het bleef bij een doelpunt van Robby Holder. Eindstand dus 3-1 voor SC Veendam.

SC Veendam is ondanks de penibele financiële situatie goed bezig. Uit de laatste 5 competitiewedstrijden haalden de geelzwarten 11 punten.