Overslaan en naar de inhoud gaan

Pannenkoekboerderij de Torenhoeve erkend lid beroepsgroep pannenkoekenrestaurants

Door op vrijdag, 15 februari, 2013 - 17:07

STRENGE SELECTIE - De Pannenkoekboerderij de Torenhoeve in Wildervank is als eerste in Groningen lid geworden van de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP). Aan alle geëiste voorwaarden voldoet het pannenkoekenrestaurant. Sinds december 2012 zijn de eigenaren lid van de Koninklijke Horeca Nederland, en dat heeft het mogelijk gemaakt om ook het lidmaatschap van deze vereniging te verkrijgen.

Halverwege januari was de aanvraag de deur uitgegaan en afgelopen woensdag was de bevestiging binnengekomen. Voor het lidmaatschap moet het pannenkoekenrestaurant voldoen aan een aantal criteria, welke met glans doorlopen zijn.

Maar leden van de vereniging, zelf ook eigenaren van een pannenkoekenrestaurant, zijn recentelijk op een zaterdag incognito in het restaurant geweest. Twee dames hebben 3 uur in het restaurant vertoeft en hun nieuwsgierigheid naar alles doet toch iets vermoeden.

Uiteraard moet het restaurant hoofdzakelijke pannenkoeken verkopen, op eigen ambachtelijke wijze bereid met beslag uit eigen receptuur. Het meel komt van de molen De Hoop in Kropswolde. Het restaurant moet een persoonlijke en gastvrije bediening hebben. Ook uit de tenaamstelling moet blijken dat het een pannenkoekenrestaurant betreft. Minimaal 2 maal per jaar moet men aan gezamenlijke acties deelnemen.

Het restaurant moet sfeervol ingericht zijn. Een speelhoek hebben en een verschoonplaats voor kinderen is verplicht. De klant moet kunnen chippen of pinnen met een duidelijk afrekensysteem. Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn en het restaurant moet langer dan een jaar bestaan.

Verder strekt het tot aanbeveling dat het restaurant rolstoeltoegankelijk moet zijn en er een invalidentoilet aanwezig is. Het eerste is wel het geval, aan het toilet moet nog even worden gewerkt. Tevens wordt er buiten gewerkt om een speelplaats te creëren, waar ook de vergunningen voor afgegeven zijn.

De eigenaren Lenie en Peter zijn zeer verheugd dat ze na het voldoen aan deze toch wel zware eisen toegelaten zijn. Het is wel een hoogtepunt en met trots heeft Peter het bijbehorende VEP Keurmerk muurschild bevestigd.

Het restaurant bestaat sinds juni 2011 en is na een grootscheepse verbouwing van de schuur, dat drie maanden in beslag nam, tot stand gekomen. En alles in eigen beheer, voorheen had Peter een aannemersbedrijf.

Overigens staat er als opvallende blikvanger een etalagepop, gehuld in een brandweerpak met zuurstofmasker en een hogedrukspuit. Die staat er niet zomaar. Peter is 25 jaar bij de vrijwillige brandweer geweest in Waddinxveen. Hij is er nu 8 jaar uit en had er een Koninklijke onderscheiding voor ontvangen, wat in Waddinxveen standaard is. Het is niet overal in Nederland dat men een vrijwilliger na 25 jaar voordraagt. Bij een binnenbrand had Peter een persoon met één been naar buiten gebracht. De beenprothese moest achterblijven, maar de man was gered.

Peter en Lenie zijn op zoek naar hulp parttime koks die mee willen bakken. En dan wordt gedacht aan scholieren die het leuk vinden en ook aan leerlingen die iets in de horeca willen gaan doen.

Voor meer info over het pannenkoekenrestaurant kijk op de website van Pannenkoekboerderij De Torenhoeve.