Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijen, hoe lang nog?

Door op donderdag, 14 februari, 2013 - 19:19

BIJEN - Op donderdag 21 februari wordt er in wijkcentrum de Dukdalf te Veendam een lezing gehouden over bijen. Aan de hand van dia's en vragen uit het publiek zal de heer Klaas Sluiman vertellen over het belang van bijen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afd. Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en 50.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage's en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Het jaar van de bij ligt al weer achter ons maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nu weer goed gaat met de bijen. Het gaat al jaren niet goed met de bijenstand en vooral het aantal honingbijen neemt af. Wist u trouwens dat er in Nederland wel 358 soorten bijen leven? Behalve de honingbij zijn dat bv. maskerbijen, zijdebijen, slobkousbijen en hommels. Bijen spelen een cruciale rol bij de teelt van talloze gewassen, we kunnen niet zonder hen. Klaas Sluiman is een bevlogen imker die zeer actief is in de bijenwereld, onder meer voor het Bijkersgilde (bijker=imker), dat keuringen doet en strenge kwaliteitseisen nastreeft. Hij staat met zijn produkten op beurzen en markten en is officieel docentc bijenteelt. Hij zal gaan vertellen hoe het komt dat het zo slecht gaat met de bijen en wat men daar eventueel zelf aan zou kunnen doen.