Overslaan en naar de inhoud gaan

The Fools winnaar Talentenjacht Populair 2013 Winkler Prins Veendam

Door op woensdag, 13 februari, 2013 - 17:33


The Fools

WINKLER PRINS - Het was weer een zeer verrassende avond tijdens de WP Talentenjacht Populair 2013 vrijdagavond in de Binnenwoel van de Winkler Prins, locatie Raadsgildenlaan. Een enthousiast publiek genoot van de 13 act. Piepjonge deelnemers proberen een liedje van hun idool te vertolken, een ode aan een vader, twee drummers die hun gevoel voor ritme willen laten horen, vele bands die voor deze ene avond zijn samengesteld om hun gevoel voor muziek en presentatie te tonen. De jury ging vooral voor goed uitgevoerde covers of keek naar techniek en originaliteit en dat was te merken in de uitslag.


Terry Veen

De avond werd gepresenteerd door Miron Westerhof & Eva Bouma (Havo-5). De organisatie was in handen van de docenten J. Leeuwerke (muziek/kunst algemeen) en S. Vissinga (drama/ckv) i.s.m. leerlingen Havo-5 CKV en conciƫrges locatie Raadsgildenlaan.
Winnaar The Fools brachten een mooie cover van Skunk Anansie, met Fleur Nonnekes als overtuigend zangeres. Nummer 2 Terry Veen is een enorm talentvolle drummer die ook een 7/8 maat aankan. Nummer 3 Whoop had in leadzangeres Demi Drenth een ijzersterke stem in hun midden. Maar het moet gezegd worden: er waren meerdere acts die in de prijzen hadden kunnen vallen. Met wat meer repetities, hulp bij presentatie en techniekadviesen hadden hun acts hoger kunnen scoren.


Whoop

Uitslag:
Nr.1 The Fools met "Hedonism" van Skunk Anansie
Piano: Nick Borgers/Gitaar:Koen Heeringa/Drums:Lauren Vorstenbosch
Zang: Fleur Nonnekes

Nr.2 Terry Veen met drumsolo "Island Magic"van Dave Weckle

Nr.3 Whoop met "Promises Promises" van Lisa Lois
Zang: Demi Drenth/Backingvocals: Karlijn Jager-Kelsey de Vries-Suzanne Snijder
Piano:Luuk Staal/Gitaar: Huub Kuiper/Basgitaar:Daan Smeenge/Drums:Lauren Vorstenbosch