Overslaan en naar de inhoud gaan

Knutselmiddagen in het Veenkoloniaal Museum

Door op donderdag, 14 februari, 2013 - 09:30

CREATIEF - Het Veenkoloniaal Museum te Veendam organiseert weer twee knutselwoensdagmiddagen in het museum voor kinderen tot en met 14 jaar.

Op woensdagmiddag 20 februari mogen de kinderen onder begeleiding van kunstenares Dimpy van den Berg van 13.30 uur tot 16.00 uur weer tegeltjes beschilderen in allerlei motieven. De tegels die met speciale verf worden beschilderd, kunnen thuis in een oven worden afgebakken.

Dimphy van den Berg heeft haar opleiding gevolgd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en is in 1986 afgestudeerd in de richting Zeefdruk en Schilderen. Haar werk bestaat uit schilderijen en collages. Verder maakt ze o.a. kunstdozen met een thema. De spontaniteit van kinderen en hun fantasie spreken haar erg aan. Ze vindt het boeiend en inspirerend. De wisselwerking tussen hun kijk op dingen en haar eigen manier van werken geeft leuke, verrassende resultaten. Ze laat de kinderen ook kennismaken met cultureel erfgoed.

Op woensdagmiddag 27 februari kunnen de kinderen onder begeleiding van de conservator van het museum, van echte ouderwetse papieren winkelzakken maskers maken. De maskers worden gekleurd en versierd zodat ieder met zijn eigen creatie huiswaarts kan keren. Ook deze middag start om 13.30 uur en de kids kunnen tot 16.00 uur aanschuiven.